"Укрексімбанк" представив нових членів правління

Оновлення має сприяти ефективному управлінню, захисту прав вкладників, кредиторів та держави як акціонера

Наглядова рада АТ «Укрексімбанк» провела конкурсний відбір та за його результатами обрала до правління чотирьох нових членів.

Олександр Ігнатенко очолить напрямок корпоративного банкінгу. У банківській сфері він 11 років. Працював у "Креді Агріколь банку", "УкрСиббанку", "Укргазбанку". З 2017 по 2020 роки був заступником голови правління "Укргазбанку".

Дмитро Каплюк стане лідером напрямку роботи з ризиками. З 2005 року він обіймав керівні посади у департаментах ризик-менеджменту ВТБ Банку та "Укргазбанку". З 2019 року Каплюк — член Наглядової ради Укрексімбанку.

Вадим Поліщук буде відповідальним за роботу з проблемними активами. В 2014–2016 роках він був головою правління НЕОС Банку. В 2016-2020 роках працював віце-президентом відділу корпоративних фінансів, а згодом директором з корпоративних фінансів "Альфа Банку".

Сергій Єрмаков очолить фінансовий блок банку. У 2015–2016 роках він обіймав посаду віце-президента "Альфа Банку" та фіндиректора "Укрсоцбанку". У 2017 році працював радником голови ради директорів Групи ТАС, а з 2017-го — заступником голови правління ТАСКОМБАНКу.

«Не маю жодного сумніву, що всі вони природжені лідери та організатори, здатні вести за собою колектив та, водночас, бути максимально чесними та відповідальними перед ним», — зазначив Євген Мецгер, голова Правління "Укрексімбанку".

Наглядова рада змінила організаційну структуру, виконуючи «Основні напрями діяльності АТ "Укрексімбанк" на 2019 – 2023 роки", схвалені Урядом. Це має забезпечити належне функціонування банку, виконання стратегії його розвитку та сприяти ефективному управлінню, захисту прав вкладників, кредиторів та держави як акціонера.

"Провести оновлення команди у такі складні часи стало викликом, але ми забезпечили безперебійність роботи банку та заклали ще один камінець у фундамент стратегії, роботу над якою завершуємо", — прокоментувала призначення Оляна Гордієнко, голова Наглядової ради "Укрексімбанку".