У січні порт "Ніка-тера" збільшив вантажообіг на 20%

У січні 2020 року вантажообіг порту "НІКА-ТЕРА" (ТОВ "Морський спеціалізований порт НІКА-ТЕРА"), що входить до групи компаній Group DF, склав понад 630 тисяч тонн.

Про це інформує БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу компанії.

У структурі вантажообігу основним вантажем залишаються зернові, зернобобові та олійні вантажі 458,2 тис. тонн або 72,6% від загального обсягу перевалки, шрот 109,8 тис. тонн або 17,4%, навалочні вантажі - 63 тис. тонн (10 %). Всього за січень на причалах порту було оброблено 26 суден.

"Підвищення ефективності вантажних операцій та зростання вантажообігу – серед наших ключових KPI. Ми почали рік з дуже хорошою динамікою: показник зростання – плюс 19,4%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Впровадження нових технологій та оптимізація розвантажувально-навантажувальних процесів дають свої результати, – прокоментував начальник порту Алім Агакішиєв.

Раніше повідомлялося, що в січні 2019 року обсяг перевалки склав 528,6 тис. тонн вантажів.

Довідка:

ТОВ "МСП НІКА-ТЕРА" (м.Миколаїв,) - сучасний високомеханізований морський порт, що входить до портового бізнесу Group DF. До порту входять чотири спеціалізовані комплекси (вантажні райони): зерновий комплекс, комплекс з перевалки добрив, комплекс з перевалки сипучих вантажів відкритого зберігання та комплекс з перевалки наливних вантажів. Порт розташований у Миколаївській області поблизу Чорного моря (на лівому березі Бузького лиману) і володіє 8 комерційними причалами, довжиною близько 1900 п. м. Територія порту межує із залізничною станцією "Жовтнева", що забезпечує зручну логістику для контрагентів порту.

З осені 2011 р термінал входить до групи компаній Group DF,

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у ниці країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF – один з найбільших на території Східної Європи інвесторів у газорозподільну, хімічну, титанову і портову галузі. Група також розвиває бізнес у сферах сільського господарства, медіа. Засновник і власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ.