"Донбасенерго" за січень 2020 року перерахувало до бюджетів різних рівнів майже 70 млн грн

ПАТ "Донбасенерго" було перераховано до державного та місцевих бюджетів податків та інших обов’язкових платежів у сумі 68,5 млн грн, що на 43,1 млн грн, або 169,2 % перевищує відповідний показник 2019 р.

Про це інформує БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу ПАТ "Донбасенерго".

До державного бюджету перераховано 67,7 млн грн (ПДВ, екологічний податок, збір за спеціальне використання водних ресурсів, інші податки загальнодержавного рівня), до місцевого бюджету Донецької області – 0,8 млн грн (земельний податок, податок на нерухоме майно та ін.). У січні поточного року був здійснений авансовий платіж з екологічного податку в розмірі 0,6 млн грн. Кошти з місцевого бюджету структурним підрозділам компанії для мінімізації негативного впливу на довкілля від господарської діяльності за цей період не виділялися.

Слід зазначити, що на виконання вимог Податкового кодексу України компанія як виробник електричної енергії в січні цього року перерахувала 11,3 млн грн акцизного податку, який становить 3,2 % з кожної 1 грн/кВт*год виробленої електричної енергії.

Довідка: станом на 01.02.2020 р. 60,86 % акцій ПАТ "Донбасенерго" належать Приватному акціонерному товариству "ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ", 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України, 14,14 % – іншим міноритарним акціонерам. ПАТ "Донбасенерго" об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у звітність "Донбасенерго" через призупинення управління. Установлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.