"Ензим" планує масштабну реконструкцію та випуск інноваційних продуктів

Компанія "Ензим" (Львів) планує провести реконструкцію діючого виробництва з добудовою головного виробничого корпусу підприємства та збудувати нові потужності з виготовлення дріжових екстрактів.

Про це повідомляє БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу компанії.

Зазначається, що задля цього ініційовано розробку детального плану розвитку території, який гармонізовано з генеральним планом міста і допоможе розвантажити перехрестя Пасічна-Личаківська.

За даними компанії, проєктовані об’єкти призначені для виробництва двох видів продуктів: неактивних дріжджів та дріжджових екстрактів. "Планова продуктивність виробництва екстрактів складе 2700 т/рік. Задля цього буде проведена реконструкція діючого виробництва з добудовою головного виробничого корпусу підприємства та будівництво нових потужностей по виготовленню дріжових екстрактів", — повідомили в пресслужбі.

Читайте також: До спільноти БІЗНЕС 100 долучилася власниця "Компанії Ензим" Олена Вовк

В рамках реалізації проєкту компанія облаштує тротуари, проїзди, гостьову автостоянку і зупинку громадського транспорту, а також, спільно з громадськими активістами, сквер для мешканців.

Головний архітектор проєкту Юрій Столяров зазначив, що на перехресті Пасічна — Личаківська з’явиться нова дворівнева розв’язка, яка має суттєво полегшити рух транспорту. "Проєктуючи цю розв’язку, ми тримали у фокусі реальні потреби цієї частини міста та недоліки первинного проєкту. Ми вивчили та оптимізували його, додали зелені зони та вберегли від зносу приватні будинки", — сказав він.

План планується реалізувати впродовж 5-ти років, після проходження усіх етапів погодження. У компанії "Ензим" розраховують, що реалізація проєкту дозволить створити не менше 50 нових робочих місць та істотно збільшити податкові відрахування до місцевого бюджету.

Крім того, в "Ензимі" повідомили, що перебувають на етапі трансформації в біотехнологічну компанію та планують підсилити наявний напрямок роботи та розвинути новий.

Компанія вже розробила лінійку нових інноваційних продуктів, які були представлені на міжнародній виставці Food Ingredients 2019 у Парижі. Перші продажі плануються в 2020 році. У розвиток нових продуктів "Ензим" планує інвестувати понад 20 млн євро протягом наступних 5 років.

Довідка: Компанія "Ензим" — лідер ринку України серед виробників дріжджів, які реалізуються під торговою маркою "Львівські дріжджі". Дріжжі компанії використовують майже 70% промислового хлібопечення. 40% своєї продукції "Ензим" експортує в 16 країн на трьох континентах.

Компанія також працює з великими хлібозаводами та пекарнями. Щороку виготовляє близько 48 тис. т пресованих і сухих дріжджів та додатки для хлібопекарської і кондитерської галузей.