ЄС вирішив підтримати естонську платформу Bolt, виділивши 50 млн євро

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписав угоду з естонською транспортною платформою Bolt про фінансування в сумі 50 млн євро.

Про це інформує БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу компанії.

Отримані кошти будуть спрямовані на забезпечення безпеки, надійності й екологічності існуючих послуг, а також на підтримку нових сервісів (каршерінг, байкшерінг і послугу доставки їжі). Кошти будуть виділені в рамках "плану Юнкера" від Європейського фонду стратегічних інвестицій.

Підтримка здійснюватиметься Європейським фондом стратегічних інвестицій (EFSI) — головною опорою програми "Investment Plan for Europe". ьМета фінансування — сприяти створенню продуктів Bolt і проведенню досліджень у тих сферах, де використання технологій може підвищити рівень безпеки, надійності й екологічності сервісу, а також підтримати ефективність діяльності
компанії на високому рівні. Кошти будуть використані для розвитку як вже існуючих сервісів, так і нових послуг, таких як каршерінг, байкшерінг і сервіс із доставки їжі.

"Компанія Bolt — чудовий приклад високого рівня технологій й інновацій. Кажуть, що стояти на місці означає рухатися назад, а Bolt ніколи не стоїть на місці. Банк радий надати підтримку компанії з метою поліпшення існуючих послуг і заради її подальшого розвытку в нових галузях. Інакше кажучи, ми при справі", — зазначив віцепрезидент Європейського інвестиційного банку Олександр Стубб.

Єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні заявив наступне: "Естонія — лідер серед країн Європи у сфері digital трансформації. Я пишаюся тим, що Європа за допомогою інвестиційного плану підтримує дослідження та розробки естонської платформи Bolt з метою створення інноваційних і безпечних послуг, які сприятимуть збільшенню мобільності у містах".

Співзасновник Bolt Мартін Вілліг зазначив: "Для Європи мобільність є дуже важливою; саме її може забезпечити лідер галузі, який поділяє цінності європейських споживачів і законодавців. Тому ми дуже раді, що Європейський інвестиційний банк став партнером компанії Bolt. Це дозволить нам швидше рухатися вперед і надавати послуги для ще більшої кількості клієнтів у Європі".

Нагадаємо, у жовтні Bolt запустив в Україні нову послугу доставки невеликих вантажів Bolt Delivery.