У 2019 році вантажообіг порту "Ніка-тера" виріс на 48%

У 2019 році вантажообіг ТОВ "Морський спеціалізований порт "НІКА-ТЕРА", що входить до групи компаній Group DF, в 2019 році склав 8,637 млн ​​т.

Про це інформує БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу компанії.

Зазначається, що у структурі вантажообігу зернові, зернобобові та олійні вантажі склали понад 5,9 млн тонн або 69% від загального обсягу, навалочні – 1,7 млн ​​тонн (19,7%), шрот і висівки – 772,5 тис. тонн (8,
9%), наливні – 204, 7 тис. тонн (2,4%). Всього за звітний період на причалах підприємства було оброблено 410 суден (у 2018 році 335).

"Для порту – 8,637 млн ​​т вантажообігу – це абсолютний рекорд. У порівнянні з 2018 роком приріст склав 2,8 млн тонн або 48%. На результат вплинуло два фактори. По-перше, за підтримки акціонера ми реалізували кілька інвестиційних проєктів, спрямованих на збільшення швидкості обслуговування клієнтів. Ми не просто збільшили швидкість вантажно-розвантажувального процесу, ми відкоригували весь виробничий процес, поправили технологію роботи в порту та логістику. Другий, важливий фактор – були зроблені досить вдалі управлінські рішення. Це стосується інвестицій, виробництва, кадрів, збуту та маркетингу. Зараз я можу з упевненістю сказати, що саме злагоджена робота всього колективу дала ефект. Нам вдалося змінити філософію бізнесу, його цінності. Ми поставили клієнта – на чолі кута. І це дало результати. Почався рік і кожен день ми бачимо нові запити від компаній, які хочуть з нами працювати", – поділився начальник порту "МСП НІКА-ТЕРА" Алім Агакішиєв.

Крім того, торік  в порту "НІКА-ТЕРА" було реалізовано два інвестиційних проєкти, які допомогли збільшити вантажообігу наливних грузів. Їхня призвела до того, що в порівнянні з 2018 роком перевалка олії в порту збільшилася більш, ніж у 2 рази.

Довідка:

ТОВ "МСП НІКА-ТЕРА" (м.Миколаїв,) - сучасний високомеханізований морський порт, що входить до портового бізнесу Group DF. До порту входять чотири спеціалізовані комплекси (вантажні райони): зерновий комплекс, комплекс з перевалки добрив, комплекс з перевалки сипучих вантажів відкритого зберігання та комплекс з перевалки наливних вантажів. Порт розташований у Миколаївській області поблизу Чорного моря (на лівому березі Бузького лиману) і володіє 8 комерційними причалами, довжиною близько 1900 п. м. Територія порту межує із залізничною станцією "Жовтнева", що забезпечує зручну логістику для контрагентів порту.

З осені 2011 р термінал входить до групи компаній Group DF,

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у ниці країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF – один з найбільших на території Східної Європи інвесторів у газорозподільну, хімічну, титанову і портову галузі. Група також розвиває бізнес у сферах сільського господарства, медіа. Засновник і власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ.