"Рівнеазот" торік вдвічі збільшив обсяг виробництва міндобрив

За 11 місяців 2019 року ПрАТ "Рівнеазот", що входить в группу підприємств азотного бизнесу Group DF, виробило 1,004 млн тонн мінеральних добрив.

Про це БІЗНЕСу повідомили у пресслужбі Group DF.

Зазначається, що з цього обсягу 251 тис. тонн — аміак технічний, 30 тис. тонн — аміак водного технічного, 532 тис. тонн — аміачна селітра, 4 тис.тонн — аміачної селітри у вигляді плаву, 187 тис. тонн — ВАС (вапняково-аміачна селітра). Підприємство також виробило 542 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти.

"№ 2019 році ми більше ніж у 2 рази збільшили об’єми виробництва азотних добрив та повністю виконали поставлені виробничі завдання. Найважливіша виробнича подія року для нас – це відновлення роботи двох з трьох агрегатів аміаку. Збільшення обсягів виробництва аміаку призвело до стабілізації роботи підприємства в цілому, тому що були відповідно завантажені інші цехи, для яких аміак є вхідною сировиною. Закриття українського ринку від російських добрив дало нам можливість не тільки нарощувати об’єми виробництва, але й розвивати наші виробничі майданчики", — коментує голова правління ПрАТ "Рівнеазот" Михайло Заблуда.

За його даними, за 11 місяців 2019 року в розвиток виробничих потужностей підприємства було вкладено 73,64 млн грн.

Нагадаємо, у 2018 році ПрАТ "Рівнеазот" виробило всього 466,5 тис. тонн добрив, 355,43 тис. тонн неконцентрованої азотної кислоти, 128,4 тонни азоту рідкого та 3,1 тонни кисню технічного товарного.

Довідка:

ПрАТ "Рівнеазот" – одне з найбільших українських хімічних підприємств в Західній Україні, яке з 2011 р. входить у групу підприємств азотного бізнесу Group DF. Основний напрямок діяльності підприємства – виробництво мінеральних азотних добрив. Також підприємство виробляє кисень технічний, рідку вуглекислоту та сухий лід.

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у ниці країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF – один з найбільших на території Східної Європи інвесторів у газорозподільну, хімічну, титанову і портову галузі. Група також розвиває бізнес у сферах сільського господарства, медіа. Засновник і власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ.