"Велта" відвантажить титанову руду до США на $100 млн

Виробничо-комерційна компанія "Велта" підписала 5-річний контракт на поставку ільменіту вартістю $100 млн для потреб північноамериканського ринку з Traxys Group. Це глобальна група, яка здійснює операції на світових товарно-сировинних ринках.

Про це повідомляє БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу компанії.

"Велта" працює на американському ринку 7 років. "З огляду на те, що Північна Америка є одним з найбільш сталих та швидкозростаючих ринків, ми прийняли рішення про перехід до довгострокового контракту, який додасть стабільності у роботі компанії", — сказав генеральний директор компанії Андрій Бродський.

Він наголосив, що головна конкурентна перевага компанії "Велта" полягає в тому, що вона є виробником якісної та високотитаністої сировини, яка на сьогодні має статус дефіцитної у світі та є затребуваною на ринку США.

У свою чергу, голова підрозділу промислових металів компанії Traxys Ілай Скорніцьки (Eli Skornicki) заявив, що пігмент двоокису титану є ключовим бізнесом групи. "Ми повністю задоволені співпрацею з таким професійним та надійним партнером, як "Велта", — сказав Скорніцьки.

Кінцевим споживачем за контрактом є компанія Chemours (у минулому DuPont), один із найбільших світових виробників двоокису титану.

Бренд Ti-Pure™ — інноваційна розробка компанії для задоволення зростаючого попиту у світі на високоякісний TiO₂, це яскравіші та більш ефективні пігменти для ринків лакофарбового покриття, пластмас і ламінатів. Річні продажі компанії перевищують $6,5 млрд. Кількість працівників складає понад 7000 у всьому світі.

Довідка:

Traxys, штаб-квартира якої знаходиться в Люксембурзі, є трейдером сировинного товару у секторах металів та природних ресурсів. Понад 400 співробітниками у більш ніж 20 офісах по всьому світу надають послуги з логістики, маркетингу, дистрибуції, управління ланцюгами поставок та торгівлі. Річний оборот компанії перевищує $7 млрд.

ТОВ ВКФ "Велта" з 2012 року веде видобуток та переробку титанової сировини у Кіровоградській області на Бирзулівському родовищі. Також компанія володіє ліцензією на промислову розробку Лікарівського родовища-аналога.

З 2012 по 2019 роки "Велта" видобула 1 млн тон ільменіту. Загальна кількість створених робочих місць — понад 500. "Велта" є засновником дослідницького центру Velta RD Titan, де науковці працюють над створенням нових методів переробки титанової сировини.