HD-Group долучилася до інвестпроєкту Promprylad.Renovation

Група компаній HD-Group приєдналася до інвестиційного проєкту Promprylad.Renovation, яким керує бізнесмен, співінвестор БІЗНЕС100 та співзасновник платформи "Тепле Місто" Юрій Филюк.

Про це повідомляє БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу групи компаній.

"Проєкт неймовірний і він неймовірний, звичайно ж, людьми, які його роблять, командою. І коли ми приймали рішення про інвестування в проєкт, бізнес-план цікавив нас у другу чергу, а в першу чергу, команда, яка несе на собі моральний ризик за цю інвестицію. Я точно розумію, що у цього проєкту високий рівень соціальної відповідальності перед інвесторами. Це ось та дивовижна модель конвертації соціального капіталу в соціальне інвестування. І ці емоції для мене, як бізнесмена з абсолютно індустріальної сфери, це яскравий приклад імпакт-інвестування і, по суті, школа", — коментує співвласник HD Group Борис Шестопалов.

Водночас в Promprylad.Renovation повідомили, що станом на 30 грудня 2019 року до проєкту долучились понад 400 інвесторів та компаній. Всього було залучено $5 млн інвестицій.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року у проєкт "Промприлад.Реновація" було залучено $3,4 млн інвестицій. У листопаді 2019 року до цього проєкту долучилися 69 нових інвесторів.

Довідка:

"Промприлад.Реновація" — це перший в Україні приклад перетворення закинутого радянського заводу на сучасний бізнес-кластер із залученням інвестицій громадян. За прикладом проєкту Urban Space бізнесмен Юрій Филюк і команда взялися за значно масштабніші перетворення Івано-Франківська, і замість того, аби забудовувати місто дешевими новобудовами, почали ревіталізацію старого заводу. Презентація проєкту відбулася на початку червня 2019 року.

Завод "Промприлад" — одне із найстаріших підприємств приладобудування Галичини, розташоване у центрі Івано-Франківська. За радянських часів завод був платформою інновацій. Тут виготовляли здебільшого продукти для промисловості, але також забезпечували товарами й населення. Наприклад, тут робили парасольки, відомі на весь Радянський Союз, а також деталі для легкових авто. Товари експортували в понад 20 країн світу. У 1990-х роках завод приватизували та розпродали.

Зараз тут створюють інноваційний центр для розвитку міста в чотирьох напрямках: освіта, мистецтво, нова економіка та урбаністика. Проєкт "Промприлад. Реновація" є прикладом імпакт-інвестування. Інвестори вкладаються в соціальну ініціативу, стають співвласниками заводу та отримують дивіденди. Упродовж реконструкції частка кожного інвестора зростає. На заводі поетапно відбувається перебудова під офісні приміщення, лабораторії, майстерні, виставковий та розважальний центри, готель та хостел, фермерський ринок, ресторани.

HD-group – національна група компаній, до складу якої входять підприємства з зернопереробки; заводи з виробництва хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів; завод з виробництва джемів, варення; бакалеї; компанія з організації логістичних послуг та компанія з організації закупівель.

HD-group функціонує як агріфуд платформа, виступаючи сервісним центром з набором аутсорсінгових функцій на B2B ринку — від виробництва товарів (в рамках діючих виробничих напрямах) до надання сервісних послуг з організації закупівель та логістики.