Черкаський "АЗОТ" збільшив виробництво мінеральних добрив

За 11 місяців цього року Черкаський ПАТ "АЗОТ", що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, виробив 1 млн 420 тис. тонн азотних мінеральних добрив.

Про це повідомляє БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу підприємства.

Зокрема, товарної аміачної селітри було вироблено 417,5 тис. тонн, товарного карбаміду – 557,2 тис. тонн, КАС – 438,1 тис. тонн, аміачної води 9,2 тис.тонн. Крім того, вироблено 738,7 тис. тонн аміаку, зокрема, товарного – 55,7 тис. тонн, неконцентрованої азотної кислоти – 507,2 тис. тонн.

"У 2019 році ми досягли практично 100% завантаження наших виробничих потужностей. Ріст обсягів виробництва за підсумками року складе близько 10 %. Один із головних зовнішніх чинників, що цьому сприяв, – розпочаті Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі антидемпінгові заходи відносно постачань добрив з Росією. Підприємству вдалося швидко збільшити обсяги виробництва мінеральних добрив", – прокоментував голова правління "АЗОТу" Віталій Скляров.

Читайте також: Ембарго на міндобрива з Росії — це перемога в битві, але не війні, — аналіз

За його даними, за 11 місяців цього року підприємство на 81% збільшили виробіток КАС порівняно з відповідним періодом 2018  року (з 240,9 тис. тонн до 438,1 тис. тонн), на 55% зросли обсяги виробництва карбаміду. Також несуттєво зросло виробництво селітри.

Нагадаємо, 21 серпня 2019 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) ухвалила рішенння щодо проведення двох спецрозслідувань на українському ринку добрив:

• відносно імпорту в Україну деяких азотних добрив (зокрема нітрату амонію і вапняково-аміачної селітри, карбаміду і карбамідо-аміачної суміші) незалежно від країни походження і експорту;

• відносно імпорту в Україну добрив мінеральних з вмістом азоту і фосфору, а також добрив мінеральних з вмістом азоту, фосфору, калію, таких, що класифікуються за кодом УКТЗЕД 3105 незалежно від країни походження і експорту.

Довідка:

ПАТ Черкаський "АЗОТ" (Черкаси) – одне з найбільших українських хімічних підприємств, яке з 2011 року входить в групу підприємств азотного бізнесу Group DF. Основний напрямок роботи підприємства – виробництво мінеральних азотних добрив. Проєктна виробнича потужність "АЗОТу" з виробітку аміаку складає 962,7 тис тонн на рік, аміачної селітри – 970 тис тонн на рік, карбаміду – 891,6 тис тонн на рік, КАС – 1 млн тонн на рік. У 2018 році підприємство виробило майже 1,3 млн тонн добрив.

Group DF – диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у ниці країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF – один з найбільших на території Східної Європи інвесторів у газорозподільну, хімічну, титанову і портову галузі. Група також розвиває бізнес у сферах сільського господарства, медіа. Засновник і власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ.