"Епіцентр" отримав $70 млн кредиту на розвиток агробізнесу

Група компаній "Епіцентр К" підписала з Чорноморським банком торгівлі та розвитку (BSTDB) кредитну угоду в розмірі $70 млн.

Про це повідомляє БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу групи компаній.

Зазначається, що 7-річна позика підтримає бізнес-програму Групи в галузі сільського господарства на 2019-2021 роки. Зокрема фінансування буде спрямоване на придбання сільськогосподарських активів, та на будівництво нових і модернізацію діючих зернових елеваторів.

"Кредит дозволить групі компаній ще більше посилити свої позиції у сільськогосподарському бізнесі, створити нові можливості для працевлаштування в сільській місцевості та покращити соціальний добробут громад", — прокоментував генеральний директор ТОВ "Епіцентр К" Петро Михайлишин.

У свою чергу, віцепрезидент BSTDB Banking Хасан Демірхан наголосив, що ця угода підкреслює стратегічний пріоритет, який банк надає підтримці сільськогосподарського виробництва та регіональної торгівлі України.

Нагадаємо, на початку листопада 2019 року група компаній "Епіцентр К" ввела в експлуатацію два нових елеватори та збільшила потужності ще двох існуючих елеваторів у Вінницькій та Хмельницькій областях.

Довідка:

Група компаній "Епіцентр" — лідер у галузі роздрібної торгівлі України. До групи входять мережі торговельних центрів "Епіцентр" та "Нова лінія", мережа мультибрендових спортивних магазинів INTERSPORT, онлайн-магазин Epicenter.ua.

"Епіцентр" також є провідним сільгоспвиробником в Україні, із земельним банком 120 тис. га. До його складу входить 20 тваринницьких ферм та 8 елеваторів загальною потужністю близько 800 тис. тонн.

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (BSTDB) — це міжнародна фінансова установа, заснована Албанією, Вірменією, Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Грецією, Молдовою, Румунією, Росією, Туреччиною та Україною. Штаб-квартира BSTDB розташована  в Салоніках (Греція). Банк підтримує економічний розвиток та регіональне співробітництво, надаючи позики, кредитні лінії, власний капітал та гарантії для проєктів фінансування розвитку в державному та приватному секторах своїх країн-учасників.