Український агрохолдинг A.G.R. Group планує вихід на IPO

Агрохолдинг A.G.R. Group планує стати публічною компанією і вийти на міжнародні ринки запозичень, зокрема на IPO.

Про це повідомляє БІЗНЕС із посиланням на сайт компанії.

"У найближчий час для українського бізнесу відкривається вікно можливостей. Адже іноземні інвестори сьогодні знову зацікавилися Україною. Про це, зокрема, свідчить підвищення  довгострокового та короткострокового кредитних рейтингів (IDR) України агентством Fitch Rating в іноземній та національній валютах з B- до B, а також покращення прогнозу зі стабільного на позитивний", — зазначила директор з корпоративних інвестицій холдингу Світлана Корицька.

За її словами, про зростання інтересу інвесторів свідчить також попит на євробонди українських державних та приватних компаній, зокрема НАК "Нафтогаз України", ПАТ "Укрзалізниця", групи "Метінвест", а також найбільших агрохолдингів України – компаній "Kernel" та "МХП".

"Цим вікном можливостей має намір скористатися також аграрний холдинг A.G.R. Group. І ми вже успішно пройшли значну частину цього шляху: провели реструктуризацію холдингу, отримали позитивний аудиторський висновок KPMG, впроваджуємо в компанії кращі міжнародні практики ведення бізнесу. Ще багато необхідно зробити. Ми усвідомлюємо, що цей шлях — довгий та непростий, але ми вже розпочали його і звертати не збираємося", — наголосила Корицька.

Довідка: A.G.R. Group – приватний сільськогосподарський холдинг, який об'єднує 19 українських компаній, що спеціалізуються на вирощуванні зернових культур: кукурудза, соя, пшениця, жито.

Основа бізнесу агрохолдингу – це рослинництво, додатково холдинг займається тваринництвом і зберіганням зерна.

Підприємства A.G.R. Group обробляють землі, розташовані в сприятливих для рослинництва регіонах України: Полтавській, Київській, Чернігівській та Сумській областях. Вирощена продукція реалізується на зовнішнішніх ринках.

Земельний банк агрохолдингу складає 28,8 тис. га. Підприємства A.G.R. Group на 95% забезпечені власною сільськогосподарською технікою провідних світових виробників.