Стало відомо, хто очолить фармбізнес Biopharma

Фармацевтичний бізнес української компанії Biopharma, який придбала німецька Stada Group, очолить Борис Лабенський.

Про це інформує БІЗНЕС із посиланням на пресслужбу інвестиційної групи UFuture, яка розвиває проєкт Biopharma.

"Новий власник отримує повний контроль над частиною комплексу Biopharma у Білій Церкві, яка виробляє рекомбінантні препарати, пробіотики на основі спороутворюючих бактерій і традиційні лікарські засоби. При цьому Biopharma не продає виробництво препаратів із донорської плазми людини", — уточнили в UFuture.

При цьому зазначається, що Костянтин Єфименко продовжить здійснювати управління компанією Biopharma, яка відтепер зосередиться на розвитку стратегічного для неї напрямку препаратів з плазми донорської крові людини.

"Я вітаю прихід в Україну потужного інвестора — групу компаній STADA. Велика цінність цього рішення у тому, що країна отримує не лише інвестиції, але і високі стандарти, знання і досвід у фармацевтичну галузь. Ми розвивали компанію Biopharma та робили її прозорою і зрозумілою іноземному інвестору. Місія UFuture у розвитку українського бізнесу і підвищенні інвестиційної привабливості нашої країни", — зазначив засновник UFuture, співінвестор БІЗНЕС 100 Василь Хмельницький.

В UFuture повідомили, що планують брати активну участь у просуванні продукції української компанії на світових ринках.

Нагадаємо:

Довідка: Імунобіологічна фармацевтична компанія Biopharma входить до десятки найбільших українських виробників лікарських препаратів. Випускає більше ніж 20 імунобіологічних препаратів із плазми донорської крові, препарати, отримані за технологією рекомбінантних ДНК, і пробіотики.

До групи компаній Biopharma входять ТОВ "Біофарма-інвест", ТОВ "Біофарма-плазма-інвест", ТОВ "Біофарма плазма", ТОВ "ФЗ "Біофарма".