Мережа "ОККО" відмовилась від спорудження АЗК на Ревуцького

Мережа автозаправних комплексів "ОККО" (належить ПАТ "Концерн Галнафтогаз") вирішила розірвати стосунки з ТОВ "Гуель Парк" і відмовитись від пропозиції спорудження АЗК на перетині вулиць Ревуцького та Ахматової у Києві.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу мережі.

Зазначається, що у 2017 році "Гуель Парк" (компанія-забудовник та орендар земельної ділянки, яка є незалежним суб'єктом господарювання і на власний розсуд здійснює свою господарську діяльність та не є пов'язаною з групою компаній "ОККО") розпочала будівельні роботи зі спорудження автозаправного комплексу на перетині вулиць Ревуцького та Ахматової.

На самому початку будівництва між "Гуель Парк" та місцевими мешканцями виник конфлікт, що переріс у тривалий спір. "Свого часу, перебуваючи у статусі потенційного орендаря/покупця об’єкту, менеджмент ОККО долучився до перемовин з місцевими мешканцями з наміром прямого та відкритого діалогу. За результатами проведених зустрічей і перемовин, керівництво мережі дійшло висновку, що представниками ТОВ "Гуель Парк", протягом довгого часу так і не було враховано інтереси місцевої громади й не знайдено компромісного рішення", — зазначили в "ОККО".

При цьому наголошується, що між "Концерном Галнафтогаз" і "Гуель Парк" була лише письмова домовленість, відповідно до якої компанія орендує або придбає АЗК після завершення компанією-забудовником всіх робіт на об’єкті, введення в експлуатацію та оформлення правовстановлюючих документів на нього у повній відповідності до чинного законодавства України та виключно за умови відповідності такого АЗК діючим протипожежним, екологічним та іншим нормам, а також корпоративним стандартам мережі "ОККО".

Зважаючи на те, що компанія-забудовник не виконала необхідні вимоги, мережа "ОККО" вирішила розірвати з нею стосунки та відмовитись від спорудження АЗК. "Наразі розпочато роботи з демонтажу всіх елементів нашого бренду. Компанія офіційно заявляє, що від сьогодні не має відношення до даної забудови й не несе відповідальності за ті дії, які у майбутньому компанія-забудовник та орендар земельної ділянки буде проводити на цій території", — йдеться в заяві "ОККО".

Нагадаємо, мережа "ОККО" планує у найближчій перспективі укомплектувати всі автозаправні комплекси в Україні зарядними пристроями для електрокарів.

Довідка: "Концерн Галнафтогаз" — провідна українська компанія, основною діяльністю якої є роздрібна реалізація пального та супутніх товарів через мережу заправних комплексів "ОККО". Компанія один із лідерів на ринку нафтопродуктів.

Іншим важливим напрямком діяльності концерну є реалізація споживчих і супутніх товарів в магазинах при АЗК. "Концерн Галнафтогаз" також реалізовує нафтопродукти великим та малим гуртом та надає послуги зі зберігання і транспортування нафтопродуктів для сторонніх юридичних осіб.