У МХП сказали, хто увійде до складу нової діджитал-команди

Агроіндустріальний холдинг  МХП (Миронівський хлібопродукт") ухвалив низку кадрових рішень у зв'язку зі створенням групи компаній для трансформації бізнесу.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу агрохолдингу.

Як зазначив голова правління МХП Юрій Косюк, основне завдання — трансформація бізнесу за різними напрямками завдяки залученню стартапів і впровадженню цифрових технологій. Однією з перших компаній, яка розпочне трансформацію бізнесу МХП, стане MHP Digital.

"Зараз бізнес у сфері АПК дуже сучасний, а МХП – один із найбільш інноваційних холдингів в Україні. За рівнем застосування новітніх технологій ми не тільки серед лідерів в Україні – ми значно випереджаємо багато європейських компаній. Майбутнє – за диджиталізацією, новими цифровими рішеннями та штучним інтелектом", – заявив Косюк.

У зв`язку зі створенням окремої структури для трансформації бізнесу МХП ухвалив низку кадрових рішень.

Так, із січня 2020 року Ксенія Прожогіна, яка з 2013 року по теперішній час обіймає посаду директора департаменту управління персоналом і комунікацій агрохолдингу МХП, переходить у нову групу компаній з трансформації бізнесу. Вона має 15-річний досвід роботи на керівних посадах у великих міжнародних компаніях – операторах ринку FMCG і агросектору. Відома в бізнес-співтоваристві як ініціатор та ідейний натхненник низки масштабних новаторських проєктів, завдяки яким МХП отримував перемоги в національних рейтингах найінноваційніших компаній і компаній, що є кращими роботодавцями України.

"Перед новим колективом стоятимуть нові, вельми амбітні завдання: починаючи від повної трансформації клієнтського сервісу, диджиталізації роботи з різними споживачами, створення нової бізнес-моделі франчайзингового напрямку та напрямку дистрибуції, закінчуючи повною трансформацією бізнес-моделі холдингу. У групі з трансформації бізнесу передбачено кілька різних компаній, які будуть тестувати гіпотези, нові продукти та процеси для одержання в підсумку найкращого кейса та найбільш ефективної бізнес-моделі...Згодом цілком можливо виникнення абсолютно нової компанії, що працює за моделлю венчурного фонду, і поява на ринку такого гравця, як MHP ventures", — сказала Прожогіна.

Посаду віцепрезидента з організаційної ефективності й управління персоналом компанії МХП отримає Андрій Булах, який з 2014 року є керівним партнером компанії "Делойт" в Україні. Він має понад 20 років досвіду в сфері аудиту та консалтингу міжнародних і локальних компаній більшості галузей економіки.

"Корпоративна культура, цінності та модель компетенцій, питання підвищення ефективності та продуктивності роботи працівників і організації, нові формати навчання, рух до більш плоских, гнучких і адаптивних моделей управління персоналом, мотивація та залучення, у тому числі покоління Z, інтеграція наявних і нових закордонних підприємств – це лише невеликий перелік питань, якими я займатимуся на новій позиції. Я радий довірі, яку мені виявили, та з наснагою готовий розпочати втілення амбітних планів у життя" — наголосив Булах.

Нагадаємо, 15 листопада в МХП анонсували створення групи компаній для трансформації та діджиталізації бізнесу.

Довідка: МХП – вертикально інтегрований лідер українського аграрного виробництва з європейським акціонерним капіталом і закордонними виробничими активами, що працює в галузях птахівництва, рослинництва, зернопереробки, виробництва комбікормів, м'ясопереробки та тваринництва. В активі холдингу – понад 30 підприємств.

Продукція МХП постачається ​​на ринки 80 країн світу. Зарубіжні виробничі активи холдингу представлені підприємствами в Нідерландах і Словаччині.

66% акцій МХП належить бізнесмену Юрію Косюку через компанію WTI Trading Limited.