"Астарта" отримає $20 млн від Німецької корпорації інвестицій і розвитку

Німецька корпорація інвестицій і розвитку (DEG) схвалила фінансування українського агрохолдингу Астарта бізнесмена Віктора Іванчика на суму $20 млн.

Про це повідомляє БІЗНЕС із посиланням на  Інтерфакс-Україна.

Як уточнює німецька корпорація, частина коштів буде спрямована на покупку новітнього обладнання та модернізацію технології виробництва з метою подальшого скорочення споживання природних ресурсів.

"Проєкт допоможе компанії забезпечити довгострокове фінансування оборотних коштів і програму капітальних витрат", — відзначили в DEG.

DEG — дочірня структура Німецького кредитного банку розвитку KfW — одного з найбільших фінансових інститутів Європи.

Читайте також: Розмір не має значення: агрохолдинг "Астарта" змушений боротися з рейдерами на Полтавщині

Астарта — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у восьми областях України. До його складу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 243 тис. га і молочні ферми з 25 тис. голів великої рогатої худоби, сім елеваторів, біогазовий комплекс і завод із переробки сої в Полтавській області.

Чистий прибуток Астарти за дев’ять місяців 2019 року склав 4,3 млн євро, що майже в 3,4 рази нижче цього показника за аналогічний період 2018 року.