Незалежна Наглядова рада прийняла звіт правління "Укргазбанку" за три квартали

За результатами роботи державного "Укргазбанку" за 9 місяців 2019 року він посідає четверту позицію за розміром активів та першу позицію в банківській системі за обсягом коштів клієнтів юросіб. Перевиконання чистого прибутку банку щодо плану склало 278 млн грн.

Про це йдеться на сайті банку, інформує БІЗНЕС.

"Ми суттєво перевиконали план завдяки високоефективній операційної діяльності, в тому числі, обсяг чистого непроцентного доходу склав 1,6 млрд грн, що на 43% більше планового значення", — прокоментував глава правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко.

Як випливає зі звітності банку, його активи росли швидше ринкових показників. У той час як динаміка активів банківського ринку зросла лише на 1%, "Укргазбанк" показав позитивну динаміку в 34%. Банківська система, продемонструвала негативну динаміку за зобов'язаннями (-2%), в той же час динаміка держбанку склала 36%.

Як зазначає голова наглядової ради "Укргазбанку" Шренік Давда, діяльність банку за основними показниками є ефективною та відповідає стратегії розвитку, дотримуючись всіх встановлених нормативів. "Більш того, йому вдається істотно випереджати ринкові показники за окремими напрямами бізнесу та ефективно працювати з проблемною заборгованістю", — зазначив він.

Станом на 1 жовтня 2019 року показник рівня ліквідності (LCR мультивалютний) "Укргазбанку" склав 222% при нормативному значенні на рівні не менше 90%. Показник достатності / адекватності регулятивного капталу (CAR) досяг 13,8% при нормативному значенні не менше 10%.

Нагадаємо, в Наглядову раду держбанку входить 5 незалежних членів. "Укргазбанк" першим серед держбанків реалізував реформу корпоративного управління.