Агрохолдинг Косюка створює групу компаній для діджиталізації бізнесу

Агроіндустріальний холдинг МХП (Миронівський хлібопродукт") створює групу компаній для трансформації та діджиталізації бізнесу.

Про це заявив голова правління холдингу Юрій Косюк, інформує БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу компанії.

За його словами, щоб бути конкурентним на світовому ринку, бізнес має все більше йти в діджиталізацію виробництва і застосовувати сучасні технології для управління бізнес-процесами. "Основне завдання – трансформація бізнесу за різними напрямками завдяки залученню стартапів і впровадженню цифрових технологій. Однією з перших компаній, яка почне трансформацію бізнесу МХП, стане MHP Digital", — сказав Косюк.

Він також припускає, що в майбутньому МХП працюватиме за моделлю венчурного фонду, орієнтуючись на практичне впровадження технічних новинок.

"Ризик не в тому, щоб пробувати нове, ризик саме в тому, що все може залишитися без змін. Я переконаний, що завдяки цифровим технологіям Україна зможе здійснити стрибок від аграрної країни до постіндустріальної, і бізнес повинен почати трансформацію вже зараз. І те, що держава визначила пріоритетом діджиталізацію, – абсолютно правильне рішення", — заявив глава МХП.

Довідка: МХП – вертикально інтегрований лідер українського аграрного виробництва з європейським акціонерним капіталом і закордонними виробничими активами, що працює в галузях птахівництва, рослинництва, зернопереробки, виробництва комбікормів, м'ясопереробки та тваринництва. В активі холдингу – понад 30 підприємств.

Продукція МХП постачається ​​на ринки 80 країн світу. Зарубіжні виробничі активи холдингу представлені підприємствами в Нідерландах і Словаччині.

66% акцій МХП належить бізнесмену Юрію Косюку через компанію WTI Trading Limited.