У МХП вважають безпідставним "наїзд" антимонопольників

В агрохолдингу МХП ("Миронівський хлібопродукт") Юрія Косюка вважають безпідставними звинувачення Антимонопольного комітету України (АМКУ) щодо зловживання монопольним становищем на ринку курятини.

Про це йдеться у заяві компанії щодо висновків АМКУ, інформує БІЗНЕС.

В агрохолдингу наголошують, що підвищення цін на курятину у липні-серпні 2017 року відбулося з об'єктивних причин, про що компанія повідомила Комітет.

"В офіційно опублікованих на сайті АМКУ річних звітах за 2017 та 2018 роки, Комітет не визначає МХП як компанію, яка має монопольне становище на ринку реалізації м'яса курячого. МХП ніколи своїми діями не обмежувало права інших учасників ринку вільно обирати собі партнерів, а також не нав'язувало іншим учасникам ринку власних правил поведінки", — йдеться в заяві.

У МХП пообіцяли сприяти АМКУ в проведенні об'єктивного і всебічного розслідування.

Нагадаємо, 12 листопада АМКУ оприлюднив звіт про результати дослідження ринку курятини у 2016-2018 роках. На думку Комітету, "Миронівський хлібопродукт" практикує обмежувальну торгову політику щодо дистриб’юторів, субдистриб’юторів та партнерів. Крім того, АМКУ вважає, що МХП зловживає монопольним (домінуючим) становищем на ринку, що відображено в  підвищенні цін на курятину у липні-серпні 2017 року.