Glovo придбала найбільшу польську платформу з доставки їжі

Компанія Glovo придбала найбільшу польську платформу з доставки їжі PizzaPortal.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресофіс компанії Glovo в Україні.

Угоду укладено між Glovo та провідним мультибрендовим ресторанним оператором в Європі AmRest Holdings SE. Її оцінюють у 30 млн євро та у 5 млн євро прибутку.

У компанії зазначили, що Польща стала привабливим місцем для створення технологічних стартапів та формування сильних команд ІТ-фахівців та дата аналітиків, завдяки активним темпам розвитку економіки та наявності бази талановитих спеціалістів. З метою подальшого масштабування Glovo планує відкрити перший у своїй історії технологічний хаб за межами Барселони, а саме у Варшаві.

Крім того, компанія заявила про намір найняти 40 інженерів та залучити близько 50 технічних і продуктових експертів, що працюватимуть переважно за межами нового варшавського офісу. Очікується, що це складе половину технологічного потенціалу компанії Glovo, враховуючи подальші плани на розширення роботи сервісу на ринку.

"Таке потужне зростання компанії Glovo, що була заснована у січні 2015 року Оcкаром П’єром та Сашею Мішо, зумовлене венчурними інвестиціями. У середньому за минулий рік, сервіс Glovo запускався кожні чотири дні у новому місті, а сьогодні нараховує вже понад 1300 співробітників та є помітним гравцем на ринках Латинської Америки та ЕМЕА", – зазначили у пресофісі.

Довідка: Glovo – це сервіс доставки будь-чого, яким користуються понад 1,8 млн користувачів щомісяця по всьому світу, а кількість асоційованих партнерів досягає 20 000. Сервіс Glovo вже працює 26 країнах (202 міста) на трьох континентах: Європі, Африці, Центральній та Південній Америці.

В Україні сервіс Glovo розпочав роботу у жовтні 2018 року та вже представлений у 11 містах: Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Запоріжжі, Вінниці, Полтаві, Миколаєві, Чернігові, Херсоні та Черкасах.