За п`ять років у модернізацію ArcelorMittal Кривий Ріг інвестують $1,8 млрд

У найближчі п’ять років у модернізацію виробництва ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР) планується спрямувати $1,8 млрд інвестицій.

Про це повідомив заступник генерального директора АМКР Олександр Іванов на зустрічі з генеральним консулом Німеччини у Донецьку з тимчасовим розміщенням у Дніпрі Штефаном Кайлем, інформує БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу компанії.

"Компанія ArcelorMittal інвестувала в купівлю підприємства $4,8 млрд, а в модернізацію виробництва — $4,4 млрд. Ще $1,8 млрд будуть вкладені в найближчі п’ять років", — сказав Іванов.

За його словами, особливу ставку підприємство робить на зміни в агломераційному виробництві, на яке припадає близько 70% викидів в атмосферу.
"Ми змінили своє попереднє рішення і замість реконструкції аглофабрики вирішили побудувати фабрику огрудкування. Це дозволить нам закрити не одну застарілу аглофабрику, а дві, знизити викиди не на 38%, а на 54%. Іншими словами, ми вибрали кращий екологічний проект. Для цього був отриманий кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку на 350 млн євро", — розповів Іванов.

За його словами, буде продовжена і реконструкція другої аглофабрики вартістю $170 млн. З шести агломашин три вже оновлені, на черзі четверта. Весь проєкт планується завершити до кінця 2021 року.

У свою чергу, генеральний консул Німеччини вказав на складнощі з продовженням ліцензій та дозволів. "Але для мене дивно чути, що певну роль може грати Служба безпеки України (СБУ), що вона якимсь чином може втручатися та впливати на вирішення екологічних питань, в Германії це абсолютно недопустимо", — заявив він.

Кайль додав, що ця проблема вже стала предметом розмов на різних рівнях в уряді, посольстві та генконсульстві Німеччини.

Нагадаємо: