Суд знову визнав банкрутом мережу "Амстор"

Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом Торговий дім "Амстор" Вадима Новинського і відкрив ліквідаційну процедуру.

Відповідне рішення суд ухвалив 3 жовтня, БІЗНЕС з посиланням на Finbalance.

Кредиторам надали два місяці з дня публікації рішення на заявлення грошових вимог.

Зазначається, що 18 грудня 2018 року Господарський суд Дніпропетровської області включив до реєстру вимог кредиторів компанії вимоги ПУМБ на (1,3 млрд грн) та "Укрексімбанку" (на 723,8 млн грн).

При цьому окремо до реєстру внесені вимоги кредиторів, забезпечені заставою: "Укрексімбанку" (1,015 млрд грн), ПУМБ (535,9 млн грн), банку "Форум" (34,4 млн грн), ТОВ "Фінансова компанія “Авуар-Сервіс" (895,4 млн грн).

Нагадаємо, що до цього суд двічі визнавав банкрутом Торговий дім "Амстор" — 23 липня і 21 травня 2019 року.

Довідка: ТОВ "Амстор" (Донецьк) — велика роздрібна торговельна мережа, що складається з магазинів форматів "супермаркет", "гіпермаркет", "торговельний центр", Cash & Carry. Перший магазин відкрився у 2003 році у Донецьку. У 2014 році торговельна мережа "Амстор" вже налічувала 38 супермаркетів і гіпермаркетів у 7 регіонах, переважно на сході України.

Засновником мережі "Амстор" був український бізнесмен Володимир Вагоровський. У 2009 році в "Амстор" зайшов бізнесмен Вадим Новинський на тлі перевантаженості мережі боргами.

На початку 2015 року між "Смарт-Холдингом" Новинського і одним з міноритаріїв "Амстора" Вагоровським (керував мережею, контролюючи близько 15% акцій) почався корпоративний конфлікт. У жовтні 2015 року суд визнав торговельну мережу банкрутом.