Дніпровський меткомбінат зупиняється через кризу

Дніпровський металургійний комбінат (ДМК, місто Кам'янське, Дніпропетровська область) оголосив про зупинку основних виробничих потужностей.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу заводу.

"В умовах глобальної кризи на ринку металопродукції, зниження показників рентабельності і нестачі оборотних коштів Дніпровський меткомбінат змушений тимчасово призупинити частину основних виробничих потужностей", – пояснили на підприємстві.

Для скорочення витрат комбінат вирішив не вводити в роботу зупинені на ремонт доменні печі №9 і №12 (доменний цех), кисневий конвертер №1 і МБЛЗ-3 (конвертерний цех).

"Персонал, який обслуговує дані виробничі ділянки, частково переходить на допоміжні роботи, частково виводиться в простій", – додали на підприємстві.

Нагадаємо, 31 травня 2019 року Господарський суд Дніпропетровської області почав справу про банкрутство Дніпровського металургійного комбінату за позовом компанії ТОВ "Технобудмонтаж Груп" (Київ). Підставою для початку справи стали позовні вимоги на суму 2,457 млн грн, які не було задоволено через три місяці після терміну їх погашення. Проте на комбінаті запевнили, що працюватимуть у звичайному режимі.

Довідка: ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" – одне з найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України, спеціалізується на виробництві чавуну, сталі, прокату. Підприємство засноване в 1889 році. На комбінаті працює близько 9500 людей.

99,4% акцій ДМК належить корпорації "Індустріальний союз Донбасу".