"Кернел" випустить єврооблігацій на $300-350 млн

Компанія "Кернел" запропонує інвесторам 5-ти або 7-річні облігації на загальну суму $300-350 млн проти $251 млн минулого фінансового року.

Про це заявив засновник компанії "Кернел" Андрій Веревський під час телефонної конференції з аналітиками, повідомляє БІЗНЕС із посиланням на сайт Варшавської фондової біржі.

За його словами, новий випуск облігацій відбудеться у найближчі дні. "У цілому наші капітальні витрати складуть 300 мільйонів доларів США в 2020 фінансовому році", – сказав Веревський.

Він зазначив, що із цієї суми $66 млн буде виділено для продовження будівництва заводу з переробки олійних культур в Західній Україні.

Крім того, $58 млн виділять для будівництва експортного терміналу в порту, ще $10 млн – для інвестицій в силоси, $9 млн – для залізничних вагонів.

Найбільша сума – $90 млн – піде на будівництво когенераційних установок і $ 68 млн – на інвестиції в технічне обслуговування.

Очільник компанії очікує, що в кінці 2020 року відношення чистого боргу до EBITDA [аналітичний показник, що дорівнює обсягу прибутку до вирахування витрат по виплаті відсотків, податків, зносу і нарахованої амортизації] буде трохи нижче коефіцієнта 2,5 у порівнянні з 2 на кінець поточного фінансового року.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Кабмін дозволив Європейському інвестиційному банку надати агрогрупі "Кернел" кредит на $250 млн.

Довідка: Кернел – провідний у світі та найбільший в Україні виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Свою продукцію "Кернел" експортує більш ніж в 60 країн світу. З листопада 2007 року акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі (WSE).