Uber запустив безкоштовний сервіс для відслідковування заторів у Києві

Американська компанія Uber 1 жовтня запустила в Україні безкоштовний веб-сайт Uber Movement, який дозволить дізнатися про ситуацію на дорогах онлайн.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу компанії.

На сервісі зібрана інформація про ситуацію на дорогах в режимі реально часу та показує середній час пересування з однієї зони міста в іншу на основі даних поїздок з Uber.

Також новий інструмент відображає швидкість, з якою наразі їде більшість авто на певній ділянці дороги, а також показує дозволений швидкісний режим.

"Запуск Uber Movement в Києві – це ще одна можливість допомагати розвиватися містам, вирішувати питання транспортних перевезень і потреб міських систем", — зазначив регіональний менеджер Uber (Велика Британія, Північна і Східна Європа) Джеймі Хейвуд.

Віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зауважив, що Київ став першим містом в регіоні, для якого були відкриті такі дані. "Той факт, що Київ став першим містом в регіоні, для якого були відкриті такі дані, означає визнання міжнародними інвесторами України як держави, яка стає хабом для реалізації інноваційних цифрових рішень", – сказав він.

Нагадаємо, у вересні 2019 року президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з керівництвом компанії Uber Technologies Inc. та закликав інвестувати в Україну.

Довідка: Uber – американська компанія, що створила однойменний мобільний застосунок для пошуку, виклику та оплати таксі або приватних водіїв. Застосунок доступний у більш ніж 200 великих містах в 67 країнах світу.

Компанія вийшла на український ринок в 2016 році.