Mastercard, Ukrtrimex та Vodafone презентували технологічне рішення для торгівлі "Смарт Каса"

Компанія Ukrtrimex у партнерстві з Mastercard і Vodafone розробили універсальне рішення "Смарт Каса" для ведення роздрібного бізнесу та організації прийому оплат картами різних банків і платіжних систем в торгово-сервісній мережі.

Пілотне рішення було презентовано на Kyiv Smart City Forum, повідомляє БІЗНЕС.

Універсальний компактний пристрій дозволить роздрібному бізнесу приймати різні види платежів, а також вести касовий і фіскальний облік

Унікальний мобільний апарат поєднує одразу кілька пристроїв: програмний фіскальний апарат, рішення для автоматизації каси, а також POS-термінал. Рішення є універсальним – приймає всі види безготівкових та готівкових розрахунків та оплату за допомогою QR-коду. Завдяки програмному забезпеченню на базі ОС Android рішення також дозволяє самостійно автоматизувати програми лояльності та налаштувати їх під потреби конкретного бізнесу.

Девайс "Смарт Каса" – це POS-термінал з сенсорним екраном тавбудованими елементами: сканером товарів та принтером для друкування чеків. Послуги передачі даних та MobileID від Vodafone забезпечать зв’язок терміналу та відправлення фіскальних звітів. На екрані "Смарт Каса" можна працювати з усіма програмними операціями, навіть тримаючи його у руці – пристрій компактний та легкий.

Завдяки доступу до особистого кабінету підприємця через "Смарт Каса" можна автоматизувати торгівлю та звітність, надсилати фіскальну інформацію до податкової, працювати з операційним управлінням, а також керувати налаштуваннями та функціями терміналу. Також нове рішення дозволяє зберігатиелектронні копіїчеківдля подальшої обробки та аналітики. Торговець може надсилати електронні чеки покупцям через QR-код, електронну пошту або друкувати їх на інтегрованому у рішення принтері.

6783 3 93283773736464

"Наш продукт "Смарт Каса" — перша в Україні дійсно розумна каса, що об’єднала в одному девайсі всі необхідні пристрої для ведення бізнесу з максимально зручним та зрозумілим інтерфейсом. Ми розуміємо, наскільки важливий контроль за бізнесом для підприємця, тому працюємо над запуском мобільного додатка спеціально для власників – просто на телефоні Ви зможете слідкувати за продажами в режимі реального часу. При цьому механізм аналітики підкаже, як краще оптимізувати процеси та підвищити ефективність бізнесу. І це лише старт: ми постійно створюємо додаткові сервіси під індивідуальні потреби кожного нашого клієнта, а також працюємо над реалізацією у "Смарт Каса" кваліфікованого електронного підпису (КЕП)", — зазначає Микола Гаврищук, керівник проекту Ukrtrimex.

"Рішення "Смарт Каса", яке ми розробили з партнерами, дозволяє підприємцям не тільки працювати відповідно до нових законодавчих норм, але й автоматизувати процес торгівлі та звітності. Роздрібні торговці мають кілька опцій для старту роботи з новим девайсом – попереднє замовлення або щомісячна оренда, — коментує Валерій Новіков, директор із розвитку комерції Mastercard в Україні. — "Смарт Каса" — це перше універсальне рішення серед мобільних фіскальних пристроїв та POS-терміналів, реалізоване на українському ринку. Ми з партнерами впевнені, що воно допоможе роздрібному бізнесу підтримати процес цифровізації та стати cashless".

Для забезпечення електронного підпису підприємця на чеках "Смарт Каса" використовує електронний цифровий підпис (ЕЦП) або MobileID, який надається мобільними операторами.

"Інтенсивний розвиток усіх галузей економіки неможливий без використання сучасних послуг зв’язку. Унікальні можливості Vodafone, як інтегрованого оператора, дозволяють розробляти для корпоративних клієнтів повністю завершені IoT-рішення, які вони можуть отримати в "єдиному вікні", — відзначає Микола Тракнов, начальник департаменту цифрових рішень та платформ Vodafone Україна. — Сервіс MobileID здатен забезпечити надійну верифікацію власника "Смарт Каси" під час здійснення платіжних операцій та відправки фіскальних звітів".

10 вересня 2019 року Верховна рада проголосувала за пакет законів про використання касових апаратів (РРО) у торгівлі. Ці зміни передбачають, що замість РРО підприємці можуть використовувати програмні РРО, до яких належить і "Смарт Каса".

Рішення "Смарт Каса" використовує інноваційний програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО), що успішно пройшов тестування в Державній Податковій Службі.

Довідка:

Mastercard  (NYSE: MA) – міжнародна компанія, що спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях. Компанія управляє найшвидшою у світі платіжною мережею, що об'єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектора в більш ніж 210 країнах і територіях. Продукти та рішення Mastercard роблять щоденну комерційну діяльність, таку, як покупки, подорожі, ведення бізнесу та управління фінансами, більш простою, безпечною і ефективною для кожного.

"Смарт Каса" — проект команди ТОВ "Укртрімекс" — новий стандарт автоматизації бізнес-процесів для SMB. Ключові напрямки розвитку компанії: системна інтеграція – комплексний підхід до створення продуктів;розробка власного ПЗ штатом провідних розробників;сервісна підтримка регіональними центрами по всій країні; фіскальне рішення, включене до Державного реєстру програмних РРО.

Vodafone Україна — провідний український мобільний оператор, який надає широкий спектр цифрових послуг, включаючи передачу даних за технологією 4G і 3G, мобільний зв'язок, фіксований інтернет і мобільне телебачення. В Україні мережа Vodafone обслуговує близько 20 мільйонів абонентів.