Тютюновий гігант переїжджає з Києва до Бухареста

Компанія British American Tobacco (BAT) з 2020 року переносить регіональний центр з Києва до Румунії, а український офіс буде включений в інший регіон.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на "НВ Бізнес".

У київському офісі компанія пояснили, що це рішення обумовлене, серед іншого, непрогнозованою фіскальною та регуляторною політикою уряду України.

У компанії також запевнили, що зміни не призведуть до суттєвого перегляду штату в Україні.

Нагадаємо:

• У вересні в British American Tobacco анонсували "важливий крок у напрямку спрощення бізнесу і перетворення компанії в більш ефективну і гнучку організацію" з метою розвитку портфеля нових продуктів.
  • На початку вересня Податкова служба України заявила про намір перевірити усіх виробників тютюнових виробів в Україні. Особливу увагу планувалось приділити фабрикам у Львові та Жовтих Водах (Дніпропетровщина).

Довідка: Бритіш Американ Тобакко Україна — перше підприємство з іноземними інвестиціями в тютюновій галузі України, яке було засноване в 1993 році на базі Прилуцької тютюнової фабрики. Компанія входить до складу Групи British American Tobacco, яка є другою найбільшою в світі тютюновою компанією.

В Україні портфель компанії включає такі міжнародні марки як Vogue, Dunhill, Kent, Rothmans, Pall Mall, Lucky Strike, Capri, а також національну марку — Прилуки. Продукція Бритіш Американ Тобакко Україна експортується до Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, Азербайджану, Болгарії, Казахстану та мережі Duty Free найбільших аеропортів світу.

За підсумками 2018 року Бритіш Американ Тобакко Україна перерахувала понад 16 млрд грн до державного бюджету.