"Київхліб" судиться за бренд "Малятко"

Компанія "Київхліб" подала позов до Господарського суду Києва, щоб позбавити компанію "Еконія" права на випуск дитячої води під ТМ "Малятко".

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на "ЛігаБізнес".

Згідно з матеріалами справи, "Київхліб" хоче відсудити торговий знак "Малятко", оскільки "Еконія", якій належить цей бренд, нібито не використовувала його протягом 5 років.

Позивач має намір зупинити реєстрацію свідоцтва права використання цього знака для "економ" в одному класі — для виробництва кави, чаю, какао, цукру, рису, борошна і хліба, морозива, солодощів, дріжджів, меду та інших харчових товарів.

Згідно з даними бази "Укрпатенту", ТМ "Малятко" була зареєстрована в березні 2002 року. У реєстрі зазначено, що знак реєстрації дійсний і продовжити його можна буде в 2029 році.

Виконавчий директор "Еконії" Юлія Базилевич припускає, що "Київхліб" може використати бренд для булочок з однойменною назвою. За її словами, "Еконія" використовує бренд "Малятко" з моменту реєстрації, в тому числі протягом останніх 5 років.

Нагадаємо:

• У грудні 2017 року Господарський суд Києва заборонив "Київхлібу" виробляти торти в упаковці, яка повністю або частково копіює упаковку торта "Золотий ключик" корпорації Roshen.
  • У серпні 2018 року Господарський суд Києва визнав недійсним виданий "Київхлібу" в 2017 році патент на промисловий зразок упаковки для торта "Казковий ключик" за позовом Roshen і зобов'язав Міністерство економічного розвитку і торгівлі внести відповідні зміни до Державного реєстру патентів на промислові зразки.
  • Влітку 2018 року Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ "Київський Булочно-кондитерський комбінат" (БКК), який входить в холдинг "Київхліб", на майже 330 тис. грн за використання упаковки торта, схожої за дизайном на упаковку Roshen.
  • У липні 2019 році Верховний Суд в складі колегії суддів Касаційного господарського суду залишив без задоволення позов ПАТ "Київхліб", який оскаржував рішення судів на користь корпорації Roshen в суперечці про захист інтелектуальної власності.

Довідка: Компанія "Еконія" є виробником та дистриб`ютором питної води та дитячого харчування. Продукція випускається під брендами: "Малятко", "Активуля", "Чистий ключ", "Тeen Team", "Йодо", "Чайкава".

Виробничі потужності компанії розташовані у місті Золотоноша Черкаської області.