Biopharma у вересні відкриє завод у Білій Церкві

Виробник препаратів крові компанія Biopharma наприкінці вересня відкриє завод-фракціонатор у Білій Церкві (Київська область).

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

У компанії зазначили, що будівництво і пуско-налагоджувальні роботи тривали близько чотирьох років. Загалом у проєкт було інвестовано понад $75 млн.

На заводі встановлено обладнання світових виробників галузі: Stilmas, Olsa, GEA Westfalia, General Electric healthcare, Pall, Steriline. Він матиме три лінії з випуску альбуміну, імуноглобуліну і фактора VIII. Потужність переробки становить від 250 тис. до 1 млн л плазми на рік. "Це єдиний такий завод у Східній Європі. Наші конкуренти розміщуються в Австрії, ПАР і Китаї. Жодна із сусідніх країн не має такого виробництва", — уточнили в Biopharma.

До офіційного відкриття виробництва Biopharma проведе міжнародну конференцію "Актуальні питання промислового виробництва препаратів крові" за участю представників наукових, медичних та регуляторних структур у сфері трансфузіології з понад 20 країн світу.

Нагадаємо, нещодавно президент Biopharma Костянтин Єфименко повідомив, що новий завод у Білій Церкві пройшов аудит державної інспекції Непалу.

Довідка: Імунобіологічна фармацевтична компанія Biopharma входить до десятки найбільших українських виробників лікарських препаратів. Випускає більше ніж 20 імунобіологічних препаратів із плазми донорської крові, препарати, отримані за технологією рекомбінантних ДНК, і пробіотики.

До групи компаній Biopharma входять ТОВ "Біофарма-інвест", ТОВ "Біофарма-плазма-інвест", ТОВ "Біофарма плазма", ТОВ "ФЗ "Біофарма".