"Укрексімбанк" збільшує обсяги фінансування малого та середнього бізнесу

Державний "Укрексімбанк" спільно з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) розширює фінансову підтримку малому та середньому бізнесу України.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу фінустанови.

Наголошується, що підтримка спрямована, в першу чергу, на динамічний розвиток цього сегменту, розкриття експортного потенціалу підприємств та освоєння європейських економічних ринків.

Так, держбанк пропонує підприємствам малого та середнього бізнесу скористатися привабливими умовами фінансування інвестиційних проєктів та поточних потреб у рамках Проєкту доступу до довготермінового фінансування від Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Програми для кредитування МСП на підтримку Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС від Європейського банку реконструкції та розвитку та Кредиту на підтримку Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС від Європейського інвестиційного банку.

"Умови програм МФО передбачають можливість підприємствам малого та середнього бізнесу отримати кредитні кошти як в національній, так і в іноземній валюті, в тому числі на рефінансування раніше здійснених витрат. Строк фінансування оборотного капіталу становить до трьох років, а інвестиційних проєктів – до 7 років", – зазначили в "Укрексімбанку".

Станом на 1 серпня банк профінансував 156 проєктів клієнтів малого та середнього бізнесу на загальну суму 630 млн грн.

Довідка: Державний експортно-імпортний банк України створений 3 січня 1992 року, а 23 січня того ж року банк отримав свою першу ліцензію від Національного банку України.

АТ "Укрексімбанк" є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі в особі Кабінету міністрів. Структура фінустанови в Україні складається з головного банку, 22 філій та 39 відділень.