Медична мережа "Добробут" придбала 100% клініки "Борис"

Група компаній "Добробут" закрила угоду з купівлі 100% клініки "Борис". Сторони домовилися про нерозголошення фінансових умов угоди.

Про це сьогодні на пресбрифінгу повідомив генеральний директор "Добробут" Олег Калашніков, інформує БІЗНЕС.

Він наголосив, що купівля клініки "Борис" відповідає стратегії розвитку мережі "Добробут", основна ціль якої — розбудова найбільшої приватної медичної мережі в Україні, яка надає пацієнтам повний комплекс медичних послуг найвищої якості.

"Об’єднання з "Борисом" дозволить розширити та поглибити нашу експертність у наданні високоспеціалізованої допомоги, а також створити найбільшу приватну мережу невідкладної допомоги, яка повністю покриє потреби пацієнтів", — заявив Калашніков.

f768jgkkh

Інтеграція "Бориса" в мережу "Добробут" почнеться з об'єднання відділень невідкладної медичної допомоги обох клінік, а саме диспетчерських служб, що дозволить значно швидше приїздити до пацієнтів.

"Після об’єднання ми матимемо найпотужнішу приватну швидку допомогу. У нас спільно працює 20 карет, у нас високі стандарти надання послуг: мінімальний час доїзду завдяки широкій географії розташування підстанцій; оснащення, яке дозволяє перевозити немовлят у спеціальних кувезах та транспортувати важкохворих на будь-які відстані як Україною, так і закордон", – додала медичний директор мережі "Добробут" Тетяна Анікєєва.

7864uri

Подальший план інтеграції буде розроблено протягом наступного року.

Нагадаємо, у травні 2019 року Антимонопольний комітет України надав дозвіл на злиття в межах Києва двом приватним клінікам — "Добробуту" (її кіпрська компанія Satumco Limited), та ТОВ "Борис", мотивуючи це тим, що їхня сукупна частка на ринку медичної допомоги у період 2016 - першої половини 2018 років не перевищувала 35%.

Довідка:

Медична мережа "Добробут" – приватна багатопрофільна лікарня, яка успішно працює в Києві з 2001 року та надає широкий спектр медичної допомоги як на первинному рівні, так і на рівні високоспеціалізованої медицини. Мережа об'єднує поліклініки та стаціонари для дорослих та дітей, службу невідкладної допомоги, стаціонар для дорослих з центром неврології, кардіологічний центр, клінічний центр онкології, експертний медичний центр, центр вертебрології. У всіх підрозділах мережі "Добробут" лікарі працюють за єдиним стандартом якості надання послуг.

Клініка "Борис" – багатопрофільна приватна клініка України, заснована у Києві 1993 року. Працює за принципом "все під одним дахом": всі фахівці, лабораторні послуги, діагностичні дослідження та стаціонарне лікування об'єднані в єдиний комплекс.

"Борис" надає широкий спектр медичних послуг та включає в себе невідкладну допомогу, надання педіатричних та терапевтичних послуг на первинному рівні, а також надання високоспеціалізованої медичної допомоги по напрямках хірургії, нейрохірургії, кардіохірургії, травматології, онкології, урології, гінекології.