Світовий контейнерний перевізник став клієнтом української компанії

Гігант світових контейнерних перевезень Mediterranean Shipping Company (MSC) став клієнтом української буксирної компанії "P&O Maritime Ukraine".

Про це у Facebook повідомив співвласник української компанії Андрій Ставніцер, інформує БІЗНЕС.

"MSC — гігант світових контейнерних перевезень, компанія, яка ходить в 500 портів світу, доставляє вантажі по 200 маршрутах і за рік перевозить більше 21 млн TEU тепер клієнт P&O Maritime Ukraine", — написав бізнесмен.

Довідка: Mediterranean Shipping Company — швейцарська приватна судноплавна компанія зі штаб-квартирою в Женеві, що надає послуги з перевезення вантажів морським флотом. Є другою у світі, після "A.P. Moller-Maersk Group" за об'ємом контейнерних перевезень.

Компанія заснована 1970 року в Неаполі (Італія) як сімейна компанія "Aponte Shipping Company". Згодом була перереєстрована у швейцарській Женеві. Станом на 2017 рік флот компанії нараховував 506 суден, із них 190 — перебувають у її власності.

До холдингу "MSC" входять дочірні компанії "MSC Cruises" та "Terminal Investment Limited", які займаються перевезенням пасажирів (круїзи) та портово-логістичними операціями відповідно.

P&O Maritime — глобальний оператор портових послуг, створений у Великій Британії в 1834 році. Компанія надає портові послуги в усьому світі і є світовим лідером в питаннях безпеки та інновацій. Її українська "дочка" P&O Maritime Ukraine оперує власним сучасним буксирним флотом, в тому числі і буксирами льодового класу. Потужності буксирів дозволяють обслуговувати великотоннажні судна. Всі буксири компанії працюють під українським прапором.