"ТАСКОМБАНК" розпочав cпівпрацю в рамках спільного проєкту України та ЄІБ для фінансування бізнесу

АТ "ТАСКОМБАНК" 26 липня уклав угоду з Міністерством фінансів України і ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України".

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу фінустанови.

Угоду підписано в рамках реалізації спільного проєкту України та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) "Основний кредит для малих та середніх підприємств та компаній з середнім рівнем капіталізації".

Спільний проєкт передбачає фінансування українських підприємств. Завдяки співпраці з ЄІБ клієнти "ТАСКОМБАНКУ" зможуть отримати кошти за зниженими кредитними ставками як для фінансування інвестицій, так і оборотного капіталу.

У рамках спільного проєкту України та ЄІБ в "ТАСКОМБАНКУ" отримати кредит зможутьприватні підприємства у розмірі до 25 млн євро. Також фінансування надаватиметься проєктам в області розвитку приватного бізнесу будь-якого розміру, енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, екологічної інфраструктури та комунікаційних технологій, пом’якшення наслідків та адаптація до змін клімату.

"Як банку зі 100%-м українським капіталом, нам досить складно конкурувати вартістю ресурсів з державними банками та банками з іноземним капіталом. Тому співпраця з міжнародними фінансовими організаціями та партнерами щодо фінансування бізнесує одним з важливих стратегічних кроків ТАСКОМБАНКУ, направлених на кредитування реального сектору економіки. Не виключено, що в майбутньому ми продовжимо співпрацю з Мінфіном та ЄІБ та розглянемо можливістьзбільшення обсягів фінансування, якщо звичайно відчуємо підвищення інтересу бізнесу до програми кредитування", — наголосив перший заступник голови правління "ТАСКОМБАНК" Володимир Дубєй.

Довідка:

АТ "ТАСКОМБАНК" — один із найстаріших комерційних банків України, заснований у 1989 році. Банк надає повний спектр фінансових послуг корпоративним клієнтам, малому та середньому бізнесу й приватним особам. У 2004 році банк приєднався до Групи "ТАС", яка залишається однією з найбільших інвестиційно-фінансових груп країни. З 2019 року входить до переліку системно важливих банків. Посідає 17 місце в ренкінгу НБУ за розміром активів. Статутний капітал банку станом на 1 липня 2019 року становить 1 153 млн грн, а активи — 17 671 млн грн. Прибуток банку за 2018 рік склав понад 400 млн грн, а за перший квартал 2019 року — 41 млн грн.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) – фінансова установа, заснована у 1958 році, відповідно до статті 308 Договору про функціонування ЄС. ЄІБ спільно з місцевими фінансовими установами бере участь у фінансуванні програм, інвестиційних проєктів, які сприяють розвитку країни у якій вони реалізуються та досягненню цілей політики ЄС.