Мережа «АТБ» втратила $300 млн через війну на Донбасі

Внаслідок російської агресії мережа супермаркетів «АТБ» втратила 152 магазини на Донбасі, а її фінансові втрати склали $300 млн.

Про це повідомив співінвестор БІЗНЕС100, співвласник торговельної мережі Геннадій Буткевич в інтерв’ю «Цензор. НЕТ», інформує БІЗНЕС.

«Війна завдала нам великих втрат. На окупованій території ми втратили все: російська агресія забрала у нас 152 магазина і розподільний центр. Наші фінансові втрати на Донбасі склали майже $300 млн. Але свої зобов'язання перед постачальниками ми все одно виконали в повному обсязі», — наголосив Буткевич.

За його даними, на сьогоднішній день «АТБ» налічує понад 1020 магазинів і є найбільшою торговельною мережею в Україні. Річний оборот мережі складає понад 100 млрд грн, а капіталізація, за різними оцінками, — близько $3 млрд. В компанії налічується майже 70 тисяч робочих місць і щодня вона сплачує понад $1 млн податків.

«Якби у нас в країні діяли правила європейських країн, ми б коштували $4-5 млрд. І це важливий стимул для розвитку країни. Я особисто зацікавлений в усуненні корупції і неефективної бюрократії, що підніме і зробить мій бізнес набагато дорожчим, ніж якщо я буду про щось домовлятися з чиновниками. Будувати некорумповану державу для бізнесу вигідно!», — наголосив Буткевич.