"Фармак" отримав два сертифікати GMP регуляторного органу Польщі

Наприкінці червня європейська база EudraGMDP поповнилася двома новими сертифікатами GMP, які були видані регуляторним органом Польщі АТ "Фармак" на дві виробничі дільниці та нову складську дільницю, введену в експлуатацію на початку цього року.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу компанії.

Дві виробничі дільниці пройшли планову ресертифікацію та підтвердили свою відповідність вимогам GMP ЄС. Складська дільниця інспектувалася європейським органом вперше.

Отримання сертифікатів стало логічним завершенням інспекційного марафону. У березні "Фармак" проходив дві масштабні державні ресертифікації з боку регуляторних органів України та Польщі. Упродовж майже два тижнів безперервних інспекцій у компанії було проведено планову ресертифікацію за GMP Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та планову ресертифікацію виробничих дільниць, де виготовляється продукція для ринку Польщі, з боку Головного фармацевтичного інспекторату Польщі.

У результаті злагодженої та напруженої роботи колективу "Фармак" після проведених перевірок 19 виробничих дільниць отримали національні сертифікати GMP, дві виробничі дільниці та складська дільниця отримали європейські сертифікати GMP.

"Ми неодноразово заявляли, що "Фармак" будує Європу тут, в Україні. І це не просто слова. Повторне отримання сертифікату GMP – це підтвердження рівня відповідності нормам Європейського Союзу та можливості реалізувати продукцію АТ "Фармак", зокрема на ринку Польщі та в інших країнах Європи. Це ще раз доводить, що умови, у яких виготовляється продукція "Фармак", відповідають європейським вимогам. Сьогодні всі виробництва готових лікарських засобів мають національний сертифікат GMP, 14 з них сертифіковані європейськими регуляторними органами Хорватії та Польщі. Такого рівня європейського визнання не має жодна інша фармацевтична компанія в Україні", – зазначила Ольга Олексійчук, директор із якості АТ "Фармак".

Згідно з даними сайту http://eudragmdp.ema.europa.eu, з 10 чинних європейських сертифікатів GMP, що видані 7 українським компаніям, 3 сертифікати видані АТ "Фармак". 20 виробничих дільниць АТ "Фармак" мають національні сертифікати GMP. Європейські сертифікати GMP поширюються на 14 виробничих та 1 складську дільницю АТ "Фармак".

Нагадаємо:

Довідка: АТ "Фармак" — український виробник лікарських засобів європейського рівня, з 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України. У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно "Фармак" виводить на ринок до 20 нових препаратів. Його продукція експортується до 20 країн світу.

"Фармак" — єдиний фармвиробник, який увійшов до ТОП-100 платників податків.

На підприємстві функціонують 20 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Також на "Фармаку" працюють 5 новітніх лабораторій, власний лабораторно-технологічний комплекс R&D. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

У компанії працюють більш ніж 2600 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами.

Читайте також: Виконавчий директор ПАТ "Фармак" Володимир Костюк: Ефект від запропонованих співробітниками змін сягає десятків мільйонів гривень на рік