Польський фонд скоротив свою частку в "Астарті"

Відкритий пенсійний фонд Aviva Santander (Польща) повідомив агропромхолдингу "Астарта" (Astarta Holding NV) про продаж пакета акцій компанії.

Про це йдеться у повідомленні Варшавської фондової біржі та НАЦУ "Укрцукор", інформує БІЗНЕС.

Так, частка Aviva опустилася нижче 3%. До вищезгаданої угоди, станом на 9 липня 2019 року, Aviva OFE володіла 786 106 акціями компанії, що становило 3,14% статутного капіталу (786 106 голосів, 3,14% від загальної кількості голосів).

Читайте також: Розмір не має значення: агрохолдинг "Астарта" змушений боротися з рейдерами на Полтавщині

"Після врегулювання вищезгаданої угоди, станом на 10 липня 2019 року, Aviva OFE володіє 743 344 акціями "Астарти", що становить 2,97% статутного капіталу компанії", — повідомили в Асоціації.

Нагадаємо:

• 2 липня агропромисловий холдинг "Астарта" ввів в експлуатацію "Семенівський елеватор" на Полтавщині.
  • У липні 2018 року агропромисловий холдинг "Астарта" ввів в експлуатацію три елеватори в Полтавській області: Яреськівський (100 тис. тонн одноразового зберігання), Лутовинівський (100 тис. тонн) і Скороходівський (30 тис. тонн). Вони є маршрутними та можуть здійснювати відвантаження зерна залізницею понад 54 вагони на добу кожний. Запуск елеваторів став одним з етапів інвестиційної програми "Зерно Астарти", у рамках якої компанія з 2015 року створює елеваторний комплекс загальною потужністю зберігання понад 500 тис. тонн.

Довідка: "Астарта-Київ" — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять 8 цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми.

У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод із переробки сої та біогазовий комплекс у Полтавській області.