ЄБРР проінвестує "Фармак" на 15 млн євро

Європейський банк реконструкції і розвитку(ЄБРР) надав фармацевтичній компанії "Фармак" 5-річний кредит на суму 15 млн євро.

Як повідомляє кореспондент БІЗНЕСу, ці кошти "Фармак" планує направити на збільшення виробничих потужностей та оснащення сучасним обладнанням, розширення виробництва й будівництво нового лабораторно-виробничого комплексу.

"Фармак" обрав шлях безперервного розвитку. Ми робимо доступними сучасні ефективні лікарські засоби. Інвестиції ЄБРР в розмірі 15 млн євро допоможуть нам наростити виробничі потужності. Стратегічна мета нашої компанії – розширити свою присутність на міжнародних ринках, залишаючись лідером в Україні. Задля цього ми впроваджуємо інноваційні технології, закуповуємо сучасне обладнання, створюємо нові робочі місця. Усе це вимагає значних інвестицій", – зазначив виконавчий директор АТ "Фармак" Володимир Костюк.

66358083 1110621815992601 1380456008521875456 o

У свою чергу, регіональний керівник департаменту виробництва і послуг ЄБРР Флоранс Башелард-Бакал зауважила, що ЄБРР вже вдруге підтримує "Фармак", який має європейські амбіції та стратегію розширення своєї присутності на іноземних ринках.

Вона вважає, що інвестиції допоможуть компанії в сфері розширення діяльності з досліджень та розробки, а це сприятиме розвитку інновацій, впровадженню найкращої галузевої практики та стимулюванню конкуренції серед українських фармацевтичних виробників.

"Лише у 2018 році український фармацевтичний ринок виріс більш ніж на 27% у гривні та демонструє значний потенціал подальшого розширення. "Фармак" має гарні можливості для того, щоб скористатися цим трендом і пропонувати українським споживачам доступні за цінами високоякісні ліки", – зазначила Флоранс Башелард-Бакал.

Загалом у 2019 році "Фармак" планує інвестувати в розвиток 1,045 млрд грн. Ці кошти підуть на завершення нового таблеткового виробництва, проект рідких лікарських засобів (РЛЗ-3), новий офісно-лабораторний комплекс, ІТ, якість та лабораторне обладнання.

Нагадаємо, нещодавно акціонери АТ "Фармак" обрали нового члена наглядової ради – Петра Чернишова, відомого управлінця, інвестора, екс-президента компанії "Київстар".

Довідка:

АТ "Фармак" — український виробник лікарських засобів європейського рівня, з 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України. У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно "Фармак" виводить на ринок до 20 нових препаратів. Його продукція експортується до 20 країн світу.

"Фармак" — єдиний фармвиробник, який увійшов до ТОП-100 платників податків.

На підприємстві функціонують 20 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Також на "Фармаку" працюють 5 новітніх лабораторій, власний лабораторно-технологічний комплекс R&D. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

У компанії працюють більш ніж 2600 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами.

Читайте також: Виконавчий директор ПАТ "Фармак" Володимир Костюк: Ефект від запропонованих співробітниками змін сягає десятків мільйонів гривень на рік