Наглядову раду "Фармака" посилив екс-президент "Київстара"

Акціонери АТ "Фармак" обрали нового члена наглядової ради – Петра Чернишова, відомого управлінця, інвестора, екс-президента компанії "Київстар".

Відповідне рішення було ухвалено на загальних зборах акціонерів, повідомляє БІЗНЕС з посиланням на пресслужбу компанії.

Як зазначається, "Фармак" динамічно розвивається і планує розширити територію своєї присутності в країнах ЄС, Азії, Північної та Південної Америки, країнах Сходу та Африки. "Горизонт планування "Фармак" 5–10 років. У цьому особливість генеричної компанії – ми повинні бути постійно в тонусі, впроваджуючи передові технології в усі процеси, щоб іти в ногу з часом, а іноді і випереджати його. Тому наглядова рада "Фармак" прийняла рішення зміцнити свій склад, запросивши людину, що має значний досвід роботи в сучасних компаніях, які пройшли шлях інтенсивного зростання та розвитку. Наш вибір припав на Петра Чернишова – людину з багатим досвідом роботи у великих компаніях, стратегічним баченням, вмінням впроваджувати сучасні технології та розвивати бізнес, спираючись на світові тенденції й передові практики. Це той напрям, який вибрав для свого розвитку "Фармак", –  зазначила голова наглядової ради "Фармака" Філя Жебровська.

Петро Чернишов – відомий український управлінець, інвестор та засновник математичної спільноти Kontora Pi для талановитих дітей-математиків та шкільних вчителів. Він закінчив механіко-математичний факультет Уральського державного університету, а згодом здобув ступінь MBA у Кінгстонському університеті (Велика Британія).

"Мій управлінський досвід становить понад 20 років – інжиніринг, FMCG, телеком, інвестиційні та освітні проекти. Приєднання до команди фармацевтичного лідера – важливий крок для мене особисто та цікавий виклик як для професіонала-управлінця. "Фармак" – це українська компанія із визначною історією, якій вдалося стати провідним інноваційним підприємством. Моя мета – допомогти досягти подальшої стратегічної мети – наростити присутність на європейському ринку, одночасно сприяючи розвитку в Україні як серйозного R&D-центру та провідного вітчизняного виробника", – сказав Чернишов.

При цьому він уточнив, що "це аж ніяк не нова постійна робота". "Я буду посвячувати частину свого часу компанії "Фармак", і у мене навіть буде там маленький офіс. Це аж ніяк не нова постійна робота: я буду там з`являтися далеко не кожен день і (найголовніше) я не буду ніким керувати в компанії. Моя головна робота полягатиме в участі в стратегічних проектах компанії разом з топ-менеджментом та іншими членами ради", – написав Чернишов у Facebook.

Довідка: АТ "Фармак" — український виробник лікарських засобів європейського рівня, з 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України. У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно "Фармак" виводить на ринок до 20 нових препаратів. Продукція компанії експортується до 20 країн світу. У ній працюють більш ніж 2500 осіб.