Василь Хмельницький спільно з партнерами запускає в Україні IT-аутсорсера

Інвестиційні компанії UFuture та InSoft Partners уклали угоду про стратегічне партнерство в IT-галузі та заснували спільну компанію InSoft Software, яка спеціалізуватиметься на IT-аутсорсингу.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на сайт UFuture.

Як зазначається, InSoft Software займатиметься розробкою програмного забезпечення як за моделлю "під ключ", так і надаватиме послуги Software Consultancy, в результаті чого допомагатиме своїм клієнтам випускати на ринок продукти нового покоління та створювати цінність протягом усього їхнього життєвого циклу. Компанія має багаторічний досвід роботи з такими гігантами, як Ericsson, Telcordia, Chrysler, Samsung, DiGi, Avid, BNP Paribas Group.

У спільному бізнесі InSoft Partners відповідатиме за пошук-купівлю контрольних пакетів IT-компаній, їх об’єднання в одну структуру, стратегічний менеджмент і розвиток. У свою чергу, UFuture за допомогою міжнародної мережі контактів сприятиме органічному зростанню спільного бізнесу та пошуку стратегічних партнерів.

"Темпи розвитку вітчизняної ІТ-індустрії приголомшливі. Вона вже досить тривалий час демонструє щорічне зростання на рівні 20-26%. Це мільярдні обсяги виручки. Я переконаний, що InSoft Software виходить на ринок вчасно та стане одним із найбільших гравців, сприяючи розвитку інноваційної та креативної економіки України",— розповів засновник UFuture, співінвестор БІЗНЕС100 Василь Хмельницький.

У свою чергу, керівний партнер InSoft Partners Віталій Горовий зазначив, що компанія планує втілити в життя roll-up стратегію, яку вже років 10 обговорюють гравці ринку. "Крім того, ми продовжуємо бачити великий попит на послуги розробників програмного забезпечення та знаємо як трансформувати класичну модель аутсорсингу software development, щоб отримати маржу, відчутно вище середньої на ринку", — додав він.

У UFuture відзначають, що Україна має хорошу репутацію в глобальному ІТ-ком’юніті. Сьогодні понад 170 тисяч українських ІТ-фахівців працюють у стартапах та великих компаніях по всьому світу. Серед їхніх роботодавців більше 100 підприємств зі списку Fortune 500. Багато відомих і амбітних брендів, таких як Grammarly, MacPaw, Readdle, PetCube, GitLab, People.AI, — дітища українців. Понад 110 науково-дослідних центрів, що належать таким провідним міжнародним корпораціям, як Microsoft, SnapChat, Samsung і ABBYY, мають офіси в українських містах.

Нагадаємо, нещодавно засновник інвестиційної групи UFuture, учасник платформи БІЗНЕС100 Василь Хмельницький анонсував запуск восени поточного року нового проекту – виробничого акселератора INDAX.

Довідка:

UFuture — інвестиційна група, яка об’єднує компанії та соціальні проєкти українського підприємця Василя Хмельницького. До складу UFuture входять девелоперська компанія UDP, що спеціалізується на великих інфраструктурних проєктах, міжнародний аеропорт "Київ" ім. І. Сікорського, національний оператор зовнішньої реклами "РТМ-Україна", індустріальний парк "Біла Церква". Група також розвиває інноваційні бізнеси, такі як UDP Renewables, фармацевтична компанія Biopharma, інноваційні парки UNIT.City та LvivTech.City. UFuture підтримує соціальні проєкти в галузі освіти та економіки, серед яких Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ), Школа малого та середнього підприємництва, інноваційна школа програмування UNIT Factory, Lean Institute Ukraine та інші.

InSoft Partners — інвестиційна керівна компанія, що інвестує в ІТ-бізнеси та надає послуги M&A advisory. Вона залучається до операційної діяльності портфельних компаній, сприяючи їх активному зростанню (шляхом лідогенерації, зміни бізнес-процесів і т.і.). Серед контрагентів InSoft Capital відомий американський інвестиційний фонд Oak Tree Capital Management та FinPoint/Rothschild&Co.

Першим спільним проєктом InSoft Partners та UNIT.City в ІТ став кар’єрний центр X.Teams. Він діє на базі UNIT Factory, де готують професіоналів високого ґатунку за такими напрямками, як Web, Mobile, Java, C++, Unity, Python, Blockchain and DevOps. Проєкт допомагає студентам і випускникам IT-школи створювати свої власні стартапи, проходити стажування в українських та закордонних компаніях, а також отримувати підтримку з пошуком роботодавців.