Агрохолдинг "Астарта" відкрив свій найбільший елеватор на Полтавщині

На початку липня агропромисловий холдинг "Астарта" ввів в експлуатацію "Семенівський елеватор" на Полтавщині.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на прес-службу холдингу.

Зазначається, що  це найбільший елеватор "Астарти" з можливістю одноразового зберігання 120 тис. т зернових і олійних культур. Потужності елеватора розраховані на прийом зерна з агрофірм холдингу Полтавського регіону і від партнерів-агровиробників.

До складу "Семенівського елеваторного комплексу" входять 17 силосів об'ємом по 5 і 9 тисяч тонн і 9 силосів оперативного зберігання об'ємом по тисячі тонн кожен. Елеватор обладнаний за найсучаснішими технологіями і відповідає державним екологічним стандартам, нормам з охорони праці та пожежної безпеки.

"Це перший елеватор "Астарти", який може виконувати сім незалежних операцій одночасно: функціонують три лінії приймання продукції з авто продуктивністю 150 тонн на годину кожна з можливістю прийому трьох різних культур, встановлено дві енергозберігаючі зерносушарки Shtral 18000 FR з системою рекуперації тепла, які можуть забезпечувати автономне сушіння двох окремих культур, працюють по дві лінії відвантаження на авто та з/д транспорт з можливістю одночасної подачі 27 вагонів. Для цього до елеватора було прокладено близько 1,5 км залізничних колій, придбано тепловоз та збудовано депо", – розповіли в холдингу.

Будівництво Семенівського елеватора тривало 9 місяців і стало завершальним етапом інвестиційної програми "Зерно Астарти".  У новий елеватор було інвестовано $19,2 млн. На підприємстві створено 50 нових робочих місць.

Таким чином, сьогодні "Астарта" представлена 7 елеваторами у Полтавській, Вінницькій та Хмельницькій областях загальною потужністю понад 550 тис. т одночасного зберігання.

Нагадаємо, у липні 2018 року агропромисловий холдинг "Астарта" ввів в експлуатацію три елеватори в Полтавській області: Яреськівський (100 тис. тонн одноразового зберігання), Лутовинівський (100 тис. тонн) і Скороходівський (30 тис. тонн). Вони є маршрутними та можуть здійснювати відвантаження зерна залізницею понад 54 вагони на добу кожний.

Запуск елеваторів став одним з етапів інвестиційної програми "Зерно Астарти", у рамках якої компанія з 2015 року створює елеваторний комплекс загальною потужністю зберігання понад 500 тис. тонн.

Читайте також: Розмір не має значення: агрохолдинг "Астарта" змушений боротися з рейдерами на Полтавщині