"Нібулон" побудував новий річковий термінал на Запоріжжі

Компанія "Нібулон" 2 липня урочисто відкриє річковий перевантажувальний термінал у селі Тернівка Запорізької області.

Про це повідомляє компанія на своїй сторінці у Facebook, передає БІЗНЕС.

"Виконання загальнобудівельних робіт тривало у традиційно рекордні для компанії "Нібулон" терміни, незважаючи на дуже складний рельєф і геологічні особливості ділянки,а також несприятливі погодні умови", — зазначили у компанії.

Всього за час будівництва об'єкта було забито близько 3500 паль (105 тис. погонних метрів), для виготовлення яких були завантажені роботою 4 заводи залізобетонних виробів.

Також було виконано днопоглиблення близько 2 км річки Плоска Осокорівка, що забезпечує підхід судів до вантажного причалу перевантажувального терміналу філії. А більше 12 км підхідного каналу оснастили навігаційним обладнанням.

"Побудоване підприємство в с. Тернівка не тільки забезпечить робочими місцями близько 120 осіб, але й значно скоротить витрати аграріїв області на транспортування сільгосппродукції. Потужності тільки цього об'єкта дозволяють приймати 300 тис. т зерна на рік", — повідомили в "Нібулоні".

Загальний обсяг інвестицій компанії в реалізацію цього проекту склав близько $23 млн, а сума податкових і неподаткових платежів до бюджетів усіх рівнів та позабюджетних фондів від роботи філії "Терновський" сягне 5 млн грн на рік.

Нагадаємо, у лютому 2018 року ЄБРР підписав кредитну угоду на $50 млн з одним із найбільших операторів на зерновому ринку країни — компанією "Нібулон". Проект спрямований на підтримку стратегії "Нібулону", яка має на меті модернізацію зернової логістичної інфраструктури у 2018–2019 роках. Кредитні кошти будуть використані для спорудження річкових терміналів, будівництва перевантажувального крану, річкового флоту та розширення термінала в Миколаєві.