Atome Scooters. Безумовний тренд. Креативний підхід. І дуже велика мета

Atome - це мобільний додаток і унікальний софт для замовлення транспорту останньої милі. Ми – бізнес, про який всі говорили ще десяток років тому, як бізнес майбутнього і Дубай те саме місце, де майбутнє все ближче. Даний концепт називають по-різному– від scooter sharing, ridesharing платформи до Uber в світі електросамокатів.

Як це працює?

One click service.
 Завантажуй мобільний додаток Atome Scooters, знаходь самокат з нашим логотипом, скануй QR код і насолоджуйся мобільним пересуванням в три рази дешевше таксі і в 5 разів швидше, ніж пішки. По закінченню поїздки залишай самокат де завгодно, при цьому не забувай про правила і місцеві закони.

Буквально в листопаді, коли я думав, що в ОАЕ є все і неможливо привезти сюди щось нове, мені й прийшла ідея про електросамокати. На той момент цей ринок був порожній, що абсолютно непритаманно Дубаї.

Що і навіщо?

Електросамокати – це не тільки модно, але й дуже зручно. Хвиля популярності пішла з Каліфорнії і накрила практично всі світові мегаполіси. Колись молоді стартапи, які пару років тому тільки протестували цю бізнес-модель, сьогодні вже з капіталізацією в сотні мільйонів доларів і роблять успішні exits. Що важливо, цей ринок продовжує рости і розвиватися, впроваджуючи найпередовіші технології.

Відполірувавши всі презентації та ідеї до перфекціонізму, ми, разом з командою, визначили вектор руху і почали діяти. У якийсь момент стало ясно, що без унікального підходу і сильних партнерів компанію побудувати буде нелегко, але, на щастя, у нас був час на коригування рішень.

Нам був необхідний надійний постачальник електросамокатів і ми, довго не роздумуючи, націлилися на світового лідера. Через два тижні у нас був технічний партнер, постачальник і сервіс провайдер в одній особі – найбільша світова компанія і головний бренд в цій галузі – Segway Ninebot Inc.

Ми не бачили сенсу повторювати конкурентів в їхньому підході "бери де завгодно" і дуже чітко визначили нашу ключову аудиторію. Велику увагу ми приділили місцям розташування наших станцій з самокатами – це виходи метро і зупинки міського транспорту. Atome Scooters вирішує проблему нашого клієнта, допомагаючи уникати піші прогулянки в літню спеку і суттєво економить гроші, які, в іншому випадку, були б витрачені на таксі.
Тому ключове партнерство з державним сектором і головним транспортним департаментом, це те, що потрібно, – Road and Transport Authority Dubai.

Не поспішати і робити все не поспішаючи, це не про стартапи. Я точно зрозумів слова правителя Дубаї, що швидкість перемагає силу, коли, буквально кожні кілька тижнів сюди почала заходити нова компанія зі схожим концептом.

Чому Дубай?

Ми робимо бізнес в одній з найбільш швидкозростаючих індустрій, в одному з найбільш швидкозростаючому місті світу. Стабільна економіка, підтримка держави, безпека і легкість ведення бізнесу, що йде пліч-о-пліч з високим рівнем життя, роблять цей ринок унікальним і дуже затребуваним.

Як і в всіх країнах, тут є свої особливості і правила гри, для розуміння яких потрібно буде докласти чимало зусиль і витратити чимало часу. Якщо говорити в розрізі нашого бізнесу, найскладнішим моментом для нас була відповідність підвищеним вимогам безпеки і місцевим законам, але ці складності позаду.

Інноваційний концепт

З'єднати точку "А", як станцію з електросамокати, з точками "Б" – найпопулярнішими зонами в туристичних, резидентських і бізнес-районах міста. Постійні пробки всередині районів, екологія і час – одне з головних питань, як його заощадити і як встигнути всюди. Саме ці проблеми ми допомагаємо вирішити.

З наближенням EXPO 2020 року, видимість наших скутерів досягне більше 400 мільйонів чоловік в рік і прогнозована кількість транзакцій до цього часу буде перевищувати 20,000+ в день. Спільно з нашою командою ми розробили унікальні IT-рішення, які продовжуємо впроваджувати. Деякі з них ми робимо перші в світі, в чому будуть наші абсолютні конкурентні переваги.

Хто зуміє захопити монополію в цьому бізнесі, той і зробить останній хід на цьому ринку.

Роль команди

Як і в будь-якому бізнесі, вводити новий продукт на новий ринок з амбіціями захопити весь регіон вельми непросто. Я абсолютно впевнений, що з нашим підходом і працьовитістю, маючи підтримку з усіх боків, у нас все вийде. Топ-менеджери компанії – це не рядові наймані співробітники, це партнери. Абсолютно кожен член команди – професіонал у своїй справі з підприємницьким мисленням і розумінням спільної мети.

Тільки цілісні команди досягнуть висот, адже в такий моделі організації кожен сфокусований на загальному результаті. У нашому розумінні, як і в футболі немає 11 нападників або 11 воротарів, у нас багато гравців і кожен на своєму місці. Тільки так злагоджено всі перемагають.

Ми відчуваємо свою місію, і вона збігається з нашою метою

Захопити весь Близький Схід, запропонувавши новий екологічний вид транспорту, як альтернативу, вирішуючи проблеми з пробками в концепті транспорту останньої милі.

Найближчим часом ми анонсуємо новий раунд залучення інвестицій і будемо раді співпраці з українськими фондами та інвесторами. Більш того, якщо наш концепт і наша експертиза буде затребувана в нашій рідній країні, ми із задоволенням поділимося своїм досвідом і запустимо напрямок в Україні.