Пінчук продав Новинському третину своєї частки в нафтогазовій компанії

Компанія Pelidona Services Limited (Кіпр), яка входить до промислово-інвестиційної групи "Смарт-Холдинг" народного депутата Вадима Новинського збільшила свою частку з 54% до 82,65% в акціонерному капіталі нафтогазової компанії Regal Petroleum.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на прес-службу "Смарт-холдингу".

"Пакет акцій в розмірі 91868182 шт. був викуплений у великого акціонера Regal Petroleum plc компанії Kylestone Limited (її пов'язують з українським бізнесменом Віктором Пінчуком, - ред.) в рамках реалізації стратегії розвитку бізнесу "Смарт-Холдингу" з видобутку вуглеводнів. Pelidona Services Limited не має наміру продовжувати подальший викуп акцій на ринку", - повідомили в компанії.

Відзначається, що результати угоди не вплинуть на корпоративне управління Regal Petroleum і її статус публічної компанії.

Також у "Смарт-холдингу" запевнили, що не планують жодних змін в Раді директорів. "Regal Petroleum показує гарні результати діяльності та продовжить залишатися основою газодобувного напряму "Смарт-Холдингу". Стратегія його розвитку передбачає як органічне зростання бізнесу шляхом нарощування видобутку на існуючих родовищах, так і придбання нових активів. Результатом реалізації цієї стратегії має стати максимізація сукупного доходу всіх акціонерів бізнесу", - йдеться в повідомленні.

Довідка: Regal Petroleum працює в Україні з 1999 року і здійснює свою діяльність через представництво "Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед" (Полтавська область) і ТОВ "Пром-Енерго Продукт" (Харківська область), які володіють спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів.

За підсумками 2018 року компанія отримала чистий прибуток у розмірі $54,3 млн.

Regal Petroleum входить до складу Smart Energy – керуючої компанії у складі "Смарт-Холдингу". Основним бенефіціаром "Смарт-Холдингу" є бізнесмен і народний депутат України Вадим Новинський.