Названо дату офіційного запуску зернового терміналу в порту "Південний"

Зерновий термінал "MV Cargo", будівництво якого триває в порту "Південний"("Южний"), запустив другу залізничну лінію, а офіційне відкриття терміналу відбудеться у вересні поточного року.

Про це повідомляє БІЗНЕС з посиланням на сайт підприємства.

"Тепер компанія зможе приймати зернові вдвічі швидше - 24 вагона двома шляхами відразу. Одночасно буде забезпечена вивантаження 4 вагонів зі швидкістю один вагон за три хвилини", —  зазначили в MV Cargo.

Зазначається, що такі темпи дозволять терміналу збільшити середньодобове вивантаження до 300 вагонів, що еквівалентно 18 тис. т на добу або до 540 тис. т зернових на місяць. "Найбільше навантаження ми очікуємо в розпал зернового сезону в серпні", —  відзначили на терміналі.

61217387 683593372092406 118070781270818816 n

Водночас президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер повідомив, що офіційне відкриття терміналу планується у вересні поточного року. Його потужність складе 5 млн т в рік, загальна вартість проекту — $150 млн.

"Задоволений тим, що зустрів Ставніцера Андрія, засновника партнера SD Capital, генерального директора @Tis інвестора в MV Cargo TIS - найбільший приватний порт України, компанія MV Cargo якого завершує роботу над сучасним зерновим терміналом у порту "Южний". Проект у 150 мільйонів доларів США з Cargill повинен бути запущений на початку вересня", —  написав він у Facebook.

Водночас акціонер і засновник компанії ТІС Андрій Ставніцер повідомив, що офіційне відкриття зернового терміналу відбудеться 6 вересня 2019 року. За його даними, у 2018 році термінал переробив 1 млн т.

Нагадаємо, у червні 2018 року тодішній президент України Петро Порошенко відкрив перший пусковий комплекс зернового терміналу.

Довідка:

Зерновий термінал MV Cargo - спільний проект світової продовольчої корпорації Cargill та української компанії MV Cargo. На даний момент загальний обсяг зберігання становить 290 тис. т. Проектна потужність терміналу MV Cargo - 5 млн тонн на рік.

Морський порт "Південний" — універсальний порт, який спеціалізується на перевантаженні хімічних вантажів і добрив, навалювальних, наливних і генеральних вантажів. Зокрема руди, вугілля, металу, окатишів, карбаміду, аміаку, метанолу, зерна, пальмового масла, нафти і нафтопродуктів.

"Південний" – найглибоководніший незамерзаючий порт Чорноморсько-Азовського басейну, площа акваторії морського порту становить 4820 га.  На сьогоднішній день це єдиний порт в басейні, який в змозі приймати судна вантажопідйомністю понад 200 тис. т і максимальною осадкою 18,5 метрів, що дозволяє портовим потужностям регулярно встановлювати рекордні показники. Він обробляє близько 33 вантажів від усього обсягу оброблених вантажів всіма портами України.