Дві українські норкові ферми отримали міжнародний сертифікат WelFur

Дві українські норкові ферми — "Вікінг" і "Пелском" — пройшли всі етапи сертифікації на відповідність вимогам міжнародної програми оцінки добробуту тварин WelFur.

Ферми "Вікінг" і "Пелском" розташовані в Київській області і входять в Асоціацію звірівників України, яка об’єднує 9 українських норкових ферм. Решта ферм-членів асоціації на даний момент проходять сертифікацію.

"Пройшовши сертифікацію WelFur, ферми "Пелском" і "Вікінг" показали, що вони відповідають більш високим і більш жорстким вимогам у сфері поводження з тваринами в порівнянні з вимогами законодавства України та ЄС, а також є учасниками системи саморегулювання, до якої Європейська комісія має повну довіру і визнання, — говорить президент Асоціації звірівників України Олександр Дикий.

Довідка: WelFur — це найбільш передова в світі програма оцінки добробуту тварин третьою стороною — незалежною компанією BalticControl.

Програма WelFur визначає більш серйозні вимоги, ніж ті, що передбачені законодавством ЄС, а Європейська комісія в січні 2019 року визнала її застосування інструментом саморегулювання.

Під час сертифікації вивчаються 12 параметрів, в тому числі параметри здоров’я тварин, їх поведінки, житлової системи, харчування, позитивних і негативних емоцій, взаємин між людьми і тваринами, способів управління звірофермою.