MHP SE отримала фінальний кліренс та завершила придбання компанії Perutnina Ptuj

MHP SE (LSE: MHPC), провідна міжнародна агропромислова Група МХП, отримала позитивне рішення Антимонопольного Комітету Словенії щодо придбання Perutnina Ptuj, надійної міжнародної харчової компанії та найважливішого і найбільшого виробника м'яса птиці та курятини в Південно-Східній Європі.

Зарубіжні виробничі активи холдингу представлені підприємствами в Нідерландах і Словаччині, а також дистрибуційним офісом в ОАЕ.

Міжнародна стратегія МХП є частиною загальної стратегії холдингу та передбачає поступове зростання та нарощення своїх потужностей, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

Дана транзакція вже отримала дозволи від антимонопольних органів Австрії, Македонії, Сербії та Румунії. Найближчими днями ця угода буде завершена на зустрічі акціонерів Perutnina Ptuj.

Perutnina Ptuj — вертикально інтегрований міжнародний виробник курятини та продуктів з м'яса птиці зі 110-річною історією, найбільший у Південно-Східній Європі. Компанія контролює потужності з вирощування курей у Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії та Герцеговині. Perutnina Ptuj володіє сильними впізнаваними брендами, а її продукція з високою часткою доданої вартості займає міцні позиції на ринках 22 країн Європи.

Особливістю Perutnina Ptuj є партнерство з сотнями невеликих ферм, які спеціалізуються на вирощуванні птиці і розташовані в зелених екологічно чистих сільських місцевостях Словенії. Висока якість м'яса — результат ретельного контролю якості на кожному етапі виробництва та дистрибуції продуктів «від ферми до виделки», що відбувається у співпраці з більш, ніж 240 словенськими спеціалістами з вирощуванню птиці (загальна кількість — 500 у Групі).