“ІТ-Інтегратор” слідом за провідними IT-компаніями світу переходить на постійну віддаленку

Компанія запускає програму Flexitime 2020, орієнтуючись на головний кадровий тренд.

“ІТ-Інтегратор” переводить персонал на гнучкий графік роботи з постійним віддаленим форматом на весь поточний фінансовий рік — до кінця I кварталу 2021 року. Співробітники компанії тепер можуть обирати гнучкість у три способи:

• 1) місце, де вони працюють;
  • 2) дні робочого тижня в офісі та вдома;
  • 3) час початку та закінчення робочого дню.

Стосовно місця роботи є наступні опції – офіс, дім, коворкінг чи будь-яке інше зручне місце з підключенням до мережі. Також обирати можна і кількість офісних днів. Рекомендований графік – три дні в офісі, два – вдома чи в іншому місці. Для співробітників, які перебувають на гнучкому графіку роботи, встановлюються «плаваючі» початок і закінчення робочого дня. За погодженням з керівником робота може розпочинатися з 8-ої до 11-ої години та тривати 8 годин.

Новий формат роботи дозволить компанії адаптувати співробітників до офісної роботи після майже трьох місяців карантину та віддаленки. Це        й період дав можливість топ-менеджменту компанії пересвідчитися в тому, що віддалена робота для більшої частини співробітників навіть більш продуктивна, ніж звичайна.

Крім цього, у такий засіб “ІТ-Інтегратор” реагує на запит співробітників щодо гнучкого робочого дня, який існував і до цього. Отже, для персоналу це додаткова нематеріальна мотивація. Змішаний формат роботи також дозволить співробітникам бути психологічно готовими до наступних хвиль карантину, за умови, якщо вони матимуть місце.

Гнучкий графік поширюється на всі підрозділи компанії, крім транспортного відділу та відділу транспортної логістики. Всі інші підрозділи можуть використовувати його за умови наявності чергових в офісі.

“Ми, як ІТ-компанія, звикли в нашій діяльності до гнучкої роботи. Але раніше використовували цей формат не занадто активно. За останні місяці під час карантину ми працювали за гнучким графіком більшість часу та цілком впевнилися в його ефективності та практичності”, – розповідає Надія Омельченко, віце-президентка “ІТ-Інтегратор”.

Наявність гнучкості не означає, що змінюються вимоги до якості або термінів виконання роботи. Але плаваючий графік надає можливість персоналу орієнтуватися на результати, а не на час, та працювати за власним, найбільш комфортним сценарієм. Водночас, успіх гнучкої роботи в багатьох аспектах залежить від менеджерів: вони мають постійно виступати у ролі коучів своїх підлеглих та системно відстежувати результати співробітників – персональні досягнення, колаборацію з іншими членами команди та підрозділами, взаємодію з клієнтами.

Гнучкий графік ІТ Інтегратор інфографіка

Запускаючи програму Flexitime 2020, “ІТ-Інтегратор” адаптує останні кадрові практики відомих світових ІТ-компаній. Так, нещодавно керівництво Facebook заявило, що протягом наступних 5-10 років переведе на віддалений формат роботи половину співробітників компанії. Водночас Twitter дозволила своїм співробітникам, які через пандемію COVID-19 зараз працюють дистанційно, не повертатися до офісів. Це стосується тих працівників, які можуть та хочуть працювати вдома. Але в реаліях української компанії вкрай важлива фізична присутність людей в офісах, наголошує пані Омельченко.

“Для підтримки нормального психологічного стану команди, регулярна робота в офісі обов'язкова. Люди мають бачити один одного, спілкуватися, обмінюватися думками, ідеями, заряджаючи один одного енергією”, – вважає вона.

На сьогодні карантин продовжено до 22 червня. Офіси компанії вже працюють у стандартному режимі, і співробітники активно повертаються до штатної роботи. Тому кожному нашому співробітнику необхідно дотримуватись правил  роботи в офісі з метою недопущення поширення зараження COVID-19.

Водночас для частини наших співробітників віддалений графік роботи зберігається до закінчення карантину. Це стосується співробітників з дітьми шкільного і дошкільного віку (до 12 років) за відсутності можливості залишити дитину саму або з іншими родичами, робітників, які не мають особистих транспортних засобів та можливості дістатися до офісу з колегами, а також людей, що перебувають у групах ризику.

"ІТ-Інтегратор" — один з найбільших в Україні розробників і постачальників IT-рішень для корпоративного і державного секторів. Основні напрямки роботи підприємства — дата-центри, базова ІТ-інфраструктура, мережева інфраструктура, інформаційна безпека, контакт-центри, системи управління і моніторингу, інженерна інфраструктура, хмарні сервіси (SaaS). Компанія заснована 5 грудня 2000 року.