Розпочалася третя фаза клінічних випробувань «Амізону» у протидії COVID-19

Вчені з Франкфурту-на-Майні провели дослідження противірусної дії препарату проти вірусу SARS-COV-2 на клітинній моделі

В Україні, умежах міжнародних досліджень, розпочалася третя фаза клінічних випробувань лікарського засобу «Амізон» (Енісаміум) у протидії COVID-19, повідомляє компанія "Фармак".

Вчені інституту медичної вірусології у м. Франкфурт-на-Майні (ФРН) провели дослідження противірусної дії лікарського засобу проти вірусу SARS-COV-2 на клітинній моделі. Препарат тестували на людських клітинах, заражених SARS-COV-2. Енісаміум показав хороший ефект. Це стало приводом для початку клінічних досліджень лікарського засобу в Україні.

Після успішного закінчення випробувань «Амізон» буде доступний в усіх країнах присутності «Фармак». Клінічні дослідження будуть тривати декілька місяців.

«Амізон» як ефективний лікарський засіб для лікування грипу та інших ГРВІ вже купують пацієнти в 11 країнах світу – серед них Білорусь, Казахстан, Узбекистан та інших.

“Фармак” — лідер фармацевтичного ринку з часткою 5,9%. Лікарські засоби, які виробляються на підприємстві, наявні в усіх 14 терапевтичних групах. Серед основних напрямів — протизастудні, ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні портфелі. Щорічно “Фармак” виводить на ринок приблизно 20 нових ліків, і це складнокомпонентні сучасні препарати, які необхідні мільйонам людей — як у нашій країні, так і за її межами. Зараз у розробці близько ста лікарських засобів.