У перший уікенд карантину вихідного дня обіги барів, кафе і ресторанів впали на 27%
пн, 11/16/2020 - 12:16

Усього за минулий тиждень обіг кафе та ресторанів впав на 10% у порівнянні з попереднім тижнем.
У минулі вихідні, 14-15 листопада, у у зв'язку з локдауном, викликаним карантином вихідного дня, заклади громадського харчування втратили 27% обігів.
Про це повідомляє "Опендатабот".
Усього за минулий тиждень обіг кафе та ресторанів впав на 10% у порівнянні з попереднім тижнем.
Від початку карантину у березні обіги ресторанів впали на 81% в порівнянні з докарантинними показниками. Влітку ресторанному бізнесу вдалося відновитися. Проте вже з середини жовтня обіги знову падають.
«На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари — 40%, піцерії і кальянні — 35%, фастфуд — 31%, кондитерські — 30%», — йдеться у дослідженні Poster.
Як повідомляв БІЗНЕС раніше, джерела в МОЗ повідомляли, що карантин вихідного дня уряд планує тримати до 31 грудня.