Не витримують конкуренції: вітчизняні сировари втратили третину українського ринку через імпорт
пн, 08/10/2020 - 15:16

Українські виробники сиру поступилися третиною українського ринку європейським постачальникам.
Про це повідомляє аналітичне агентство «Інфагро».
За попередніми оцінками, споживання сичужних сирів (разом з сирними продуктами) в Україні в першому півріччі зросло на 14%. І якби не «зліт» імпорту, то і випуск вітчизняних сирів міг би значно збільшитися.
«Виробникам сиру довелося віддати третину ринку постачальникам європейського товару. Конкурувати з продавцями товару з ЄС досить складно – у них і ціна нижча, і асортимент інший. Навіть при нинішній вартості гривні собівартість імпорту сирів залишається досить низькою і вітчизняні сири конкуренції не витримують», — пишуть аналітики.
За результатами січня-червня 2020 року відбулося падіння виробництва українського сиру на 6% — до 60,5 тис. т. Результати червня — 9,5 тис. т (сичужний сир + сирний продукт), що на 10% менше за травневий показник.
З урахуванням всіх факторів, аналітики прогнозують падіння виробництва сиру і у другому півріччі 2020 року.